eKodzik 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2015 Witam,Sytuacja trochę dziwna z tego względu że może źle szukam ale nie mogę odpalić Serwera DNS (BIND) gdzie dostaje wyłącznie komunikat z poziomu Pleska: Błąd: Unable to make action: Unable to manage service by dnsmng: Empty error message from utility. ('--start', 'dns') Czy ktoś może coś poradzić, nie muszą być porady dotyczące rozwiązań przez pleska bo mam dostęp root SSH więc każda wskazówka będzie na wagę złota. ---Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2015 Może coś więcej powie ci wynik wydanego przez SSH z poziomu roota polecenia systemctl status named.service Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eKodzik 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2015 Dawałem to zapytanie wcześniej ale dostałem cuda z brakiem zapisu plików konfiguracyjnych - myślę że to już jakiś błąd w przygotowaniu szablonu instalacyjnego z strony 1and1, z tego względu że dopiero od kilku dni udostępnili w ofercie instalację paczki CentOS 7 + Plesk, ale szybciej było cofnąć się do CentOS 6 - na tej wersji nigdy nie miałem kłopotów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach