Westbam 64 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2015 Witam wszystkich, Mam problem z monitorem... otóż po czasie "braku reakcji" - monitor nie wchodzi w stan czuwania tylko wywala obraz: Ogólnie komputer "myśli" że monitor nie jest podłączony do karty graficznej tylko do sieci. Monitor: LG W2243S Flatron Karta Graficzna: Gigabyte Radeon R9 270XOC 2GB DDR5 Co może być powodem że monitor nie wchodzi w stan czuwania? Dodam tylko że karta graficzna wczesniej również była ta sama (tylko wymianialem caly zestaw w morele) i to samo było. Sterowniki aktualne... Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2015 wg, mnie ten monitor poprostu tak ma, i tak się w nim objawia stan czuwanianapisz jaki to monitor, być może ktoś taki ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2015 No raczej wygląda na to, że po informacji o braku sygnału, ekran powinien się wyłączyć a tego nie robi. Z tego co pamiętam seria flatron ma tryb czuwania i przechodzi w niego zaraz po odcięciu sygnału, dawali chyba też sterowniki dla tych monitorów. Popatrz w ustawieniach monitora i w ustawieniach sterowników o ile masz je zainstalowane, może przez przypadek wyłączyłeś tryb czuwania. Ja mogę polecić jeszcze odłączenie kabla od karty graficznej celem sprawdzenia jak się zachowa monitor. Powinien po kilku sekundach przejść w tryb uśpienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2015 Dodam tylko że to samo mam jak wyłącze komputer... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach