matma4u 1 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Dzień dobry,jestem administratorem i właścicielem jednego z pierwszych w Polsce forum matematycznego http://matma4u.pl (http://matma4u.pl/blog/15/entry-48-hist ... matematyk/)Poszukuję osoby/firmy która zasponsorowałaby dla nas serwer VPS.Mogę udostępnić statystyki serwisu w usłudze Google Analytics (do aktywacji konta gościa wymagane jest konto w usłudze Gmail)W okresie 05.04.2014-05.05.2015 zanotowaliśmy następujące dane:Sesje -870 665Użytkownicy - 648 818Odsłony- 1 233 793Strony / sesja 1,42Śr. czas trwania sesji 00:01:20W zamian mogę zaoferować reklamę (na wyłączność - wszystkie inne moje programy zostaną usunięte) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Wątpię, żebyś miał problemy ze znalezieniem sponsora, ale gdyby nikt nie zaoferował serwera z firmowego konta, to pingnij mnie na priv. Chętnie Was wesprę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Czy koniecznie musi byc to vps? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matma4u 1 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 (edytowany) Obecnie działam na VPS o parametrach: Przydział procesora: 2.5 GHz Pamięć RAM: 2 GB Dysk twardy: 38GB + 25GB Łącze: 1000 Mbit/s Adresy IPv4:1 PHP 5.4: 5.4.13 MySQL:5.1.49-3 CRON, moduł APC Serwer musi obsługiwać skrypt cgi (w przypadku mojego forum muszę skompilować jeden plik, który obsługuję wyświetlanie wyrażeń matematycznych Czy koniecznie musi byc to vps? Jeżeli spełnia moje wymagania to nie musi być Edytowano Maj 6, 2015 przez matma4u (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Odezwij sie na pw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Zgłosiłem się na PW. Odezwij się a myślę, że zainteresuje Cie moja oferta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Również zapraszam contact@microvps.pl, fajnie jak byś opisał dokładnie jakiego serwera potrzebujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Zachęcamy do kontaktu- z miłą chęcią wesprzemy tego typu projekt oraz pomożemy w migracji danych. Pozdrawiamy, https://www.netdc.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2015 Wydaje mi się że statystyki są przekłamane i to mocno. Już sam czas trwania sesji daje dużo do myślenia, a ostatnie matury tym bardziej. 37k w alexa to niecałe 2k uu/dzień więc to takie trochę naciąganie, no ale jeżeli ktoś chce zasponsorować to nie mam nic przeciwko, jednak podawanie statystyk zaraz po maturach nie jest uczciwym zagraniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matma4u 1 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2015 Wydaje mi się że statystyki są przekłamane i to mocno. Już sam czas trwania sesji daje dużo do myślenia, a ostatnie matury tym bardziej. 37k w alexa to niecałe 2k uu/dzień więc to takie trochę naciąganie, no ale jeżeli ktoś chce zasponsorować to nie mam nic przeciwko, jednak podawanie statystyk zaraz po maturach nie jest uczciwym zagraniem. Jak można zauważyć podane statystyki obejmują swoim zakresem cały rok Po drugie dla zainteresowanych istnieje możliwość podglądu statystyk w usłudze Google (conajmniej 6 lat wstecz). Proszę czytać ze zrozumieniem nim się kogoś posądzi o nieuczciwe zagrania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2015 Jak można zauważyć podane statystyki obejmują swoim zakresem cały rokNie cały rok, tylko rok i miesiąc z uwzględnieniem okresu maturalnego z dwóch lat, więc chyba coś jest na rzeczy? Nie przyszedłem się tu kłócić o statystyki, bo sam mógłbym coś takiego zasponsorować, jednak strona odwiedzana jest intensywniej jedynie przez kilka dni w roku, który tutaj dodatkowo został zaznaczony co uważam za niezbyt dobre posunięcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matma4u 1 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2015 (edytowany) Ok. Ustwaiłem taki okres, który nie łapie żadnych matur: 01.04.2014-01.04.2015Sesje - 799 984Użytkownicy - 598 882Odsłony - 1 139 083Strony / sesja - 1,42To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości. który tutaj dodatkowo został zaznaczony co uważam za niezbyt dobre posunięcie. To nie była celowa manipulacja z mojej strony. Po prostu logując sie na Google standardowo pokazywane są statystyki za ostatni miesiąc. Nie zwracając uwagi na to zmieniłem zakres dat z 05.04.2015-05.05.2015 na 05.04.2014-05.05.2015 bo tak było szybciej i prościej. Nic poza tym. PS Jest możliwość prześledzenia statystyk począwszy od 01.11.2008 Edytowano Maj 7, 2015 przez matma4u (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach