chinchill 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Witam, skonfigurowałem serwer VPS pod strone www z ISPconfig, Po skonfigurowaniu wszystkiego w panelu AZ.pl tam gdzie mam domene ustawiłem rekord A który przekierowuje na ip mojego serwera - domena podpięta w panelu vps zadzialala i strona działała pod podanym adresem. Jednakże wszelkie próby dodania subdomeny w ispconfig nie dały żadnego efektu, więc uznałem że należy oddelegować domenę na adres mojego serwera. Zalogowałem się do panelu AZ.pl i w ns1 wpisałem adres serwera: vps162507.ovh.net a w ns2 adres z http://www.buddyns.com, wcześniej próbowałem podać IP: 92.222.161.66 ale po zatwierdzeniu az zwracal blad: Delegacja dla domeny potrzebujeprawnika.pl NIE została zmieniona (Wartość parametru poza zakresem/Host o podanej nazwie nie istnieje w systemie) dodałem rekord glue, w polu nazwa wpisalem ns1.potrzebujeprawnika.pl i pod spodem ip, po czym w polu delegacji domeny moglem wpisac ns1.potrzebujeprawnika.pl. po zatwierdzeniu domena przestala zwracac jakikolwiek ip przez 6 godzin, az do teraz (wiec zmienilem na vps162507.ovh.net) Teraz nasuwa się pytanie, czy gdzieś zrobiłem błąd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Dodając subdomenę w ISPConfig, musisz dodać odpowiedni rekord A na serwerze DNS (AZ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chinchill 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 nie ma mozliwosci calkowitej obsugi dns przez moj vps bez udzialu az.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2015 Jest - wystarczy postawić serwer DNS (ISPConfig powinien zrobić to za Ciebie) i wydelegować na niego domenę. Przy pojedynczym serwerze DNS jest to bez sensu - w takim przypadku lepiej DNSy trzymać na zewnątrz, np w CloudFlare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach