europrezes 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2006 Próbuję od dłuższego czasu na wszelakie sposoby przenieść domenę .pl (i razem z nią stronę) na nowy serwer - adulthost.com (USA). Na moim panelu domen az.pl z obecnych NS1 i NS2 wpisuję nowe - ns1.host.org i ns2.host.org, które zaleca adulthost.com, są to jakby anonimowe hosty, po których nikt nie śledzi, z czyich usług korzystasz. Domena nie chce się zaparkować w nowym cPanelu - ciągle wyświetla się: Addon Domain Additions Bind reload skipped on host27 (nameserver disabled) Bind reloading on host170 using rndc zone: [podstawowa.biz] Bind reload skipped on host24 (nameserver disabled) Bind reload skipped on host71 (nameserver disabled) Bind reload skipped on host28 (nameserver disabled) The subdomain, przenoszona-pl.costam.biz has been added. przenoszona.pl is already configured. Removed Entry from httpd.conf The subdomain, przenoszona-pl.costam.biz has been removed. przenoszona.pl could not be setup. The subdomain przenoszona-pl.costam.biz was not setup either. -------------- Dla jasnosci: przenoszona.pl - to domena, ktorą przenoszę costam.biz - to podstawowa domena serwera (przenoszoną.pl ustawiam jako domenę dodaną w podkatalog) przenoszoną.pl chcę utworzyć w katalogu przenoszona-pl, czyli przenoszona-pl.costam.biz I co najlepsze (!) jeśli w panelu domeny az.pl zmienię ns-y na nowe (ns1.host.org itd.) to po wejściu na moją domenę, pojawia się strona: http://searchportal.information.com/index.mas?epl= (z tym że u góry jeszcze wyświetla się nazwa mojej domeny). Co wy na to? Coś źle robię, o co może chodzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2006 AZ suxx, ale to jest chyba pytanie do BOK-u tejże firmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 16, 2006 Widze ze korzystasz z IE ... ;> czyz nie? Sprobuj narazie dać wpis A na swój server z www, to będzie działać, a w tym czasie rozwiążesz na pewno swoj problem... Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 Nie, nie! Korzystam z Opery i Mozilli na linuxie (te sprawy załatwiałem na Operze). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lordziqqq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 przenoszona.pl is already configured. Według mnie to znaczy tyle że już jest ta domena gdzieś wpięta na danym serwerze i nie może jej ustawić jako subdomene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 Jesli nie masz jej w swojej liscie domen, popros admina o usunięcie domeny i podpięcie jej do Twojego konta. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 Jak na to patrzę to wymyślam niecny scenariusz: - z nsów ns.1.host.org i ns2.host.org korzysta pewnie wiele osób. Ktoś (lub coś automatycznie) dodaje nowe domeny na swoim panelu właśnie z tym nsem. W związku z tym ten ktoś oczekuje, gdy tylko ja zmienię delegację domeny na ten ns, domena wskakuje na czyjeś inne konto. W związku z tym ja nie mogę z tego nsa podpiąć tej samej domeny. Inaczej mówiąc: kiedyś miałem zamiar na taki dowcip: kolega miał hosting w skip.pl, gdzie ja też mam konto. Gdy kupił domenę np. banki.pl, zanim nadał jej nsy, ja już w cPanelu dodałem domenę banki.pl. Potem on ustawił nsy na ns1.skip.pl... i chciał dodać domenę w swoim panelu, lecz domena trafiła do mnie, bo ja ją dodałem pierwszy. Czy to możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 Teoretycznie tak, ale jeżeli starałeś się sam dodać domene to poprostu dodała się a Ci coś zalagowało i nie dostałeś info (ehh ten cpanel). Tak czy siak, napisz do admina ;-) Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mazi666 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2006 Witam! Mam podobny problem z cholernym: http://searchportal.information.com/index.mas?epl Domena firmowa istniejaca od wielu lat tez nagle zaczyela fiksowac i w roznym czasie z róznych kompów w róznych sieciach, z różncy przeglądarek przekierowuja na ten SEARCHPORTAL.INFORMATION.COM. Dzieje sie to zarówno dla glownej strony w domenie jaki poszczególnych subdomen. Podanie pelnego adresu na ktory wskazuje subdomena pokazuje strone poprawnie (!). W ramach glownej domeny przy glebszych sciezkach pokazuje czasem brak danej strony. Wydaje mi sie ze to jakies cholersto ktore zagniezdzilo sie na serwerze prowidera, ktory pechowo dla mnie jest w tych dniach na urlopie... Czy ktos walczyl z tym tematem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach