jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2015 Witam. Chce sobie odpalić na rejestratorze dhcp, żeby podpiąć go do routera, bo teraz go nie widzi. Przeczytałem gdzieś w googlach, że trzeba włączyć to w ustawieniach, tylko żeby się dostać do jego ustawień potrzebuję podpięcia do monitora i tutaj jest problem. Nie ma wejśca VGA, jest tylko jakieś takie które nie wiem jak się nazywa. Próbowałem podłączyć je na sucho, tzn kablem bez końcówek połączyłem go wciskając drut to wejścia w rejestratorze oraz w Tv, na poziomie AV. Jednak to nie zadziałało. Może mi ktoś powiedzieć co najlepiej zrobić aby dostać się do tych ustawień? w załączniku panel tylni:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2015 Zasadniczo to musisz mieć monitor z wejściem BNC. Możesz też spróbować zastosować przelotkę http://www.dipol.com.pl/redukcja_wtyk_rca_-_gniazdo_bnc_E5110.htm albo pokombinować dalej z twoim podłączaniem jak to nazwałeś - "na sucho". Istotne jest w tym przypadku to, że musisz podłączyć zarówno żyłę "gorącą" (ten środkowy pin) jak i ekran (obudowę), a także to, aby w telewizorze wybrać jako źródło sygnał kompozytowy a nie RGB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2015 oki, o to chodziło. Dzięki za informacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2015 Jak sie podlaczy ten dekoder pod monitor. To to nie moze byc wejscie tv? Tam gdzie sie antene wpina? Czy to jakies inne specjalne wejscie musi byc? Kupilem to gniazdko i nadal nie dziala. Source ustawione na Tv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2015 Nie. To musi być analogowe wejście Composite (wtyk chinch) lub euroscart (musisz mieć kabel euro-chinch i telewizor obsługujący na tym wejściu sygnał kompozytowy - część telewizorów akceptuje tylko wersję RGB). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2015 dałem rade, tak jak mówisz. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2015 (edytowany) wie ktoś może czemu, po przekierowaniu portów (w netia spot) z dowolnego na 3777 (który mam ustawiony w rejestratorze), logowanie przez przeglądarkę działa, jednak gdy chcę zalogować się przez program PSS to wywala: czas minął. Edytowano Kwiecień 28, 2015 przez jensej (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2015 No jak wszystkie porty kierujesz na jeden a PSS działa pod innym to nie połączysz się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2015 znalazłem że ten program nie obsługuje moje rejestratora. Z innej beczki. Dodałem w ovh DynDns, dla subdomeny. W rejestratorze, dodałem odpowiednio: no i teraz 1x niby działa, ale jak zresetuje router to IP się nie aktualizuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2015 U mnie to chyba co 10 minut router odnawia na dyndns. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2015 U mnie to chyba co 10 minut router odnawia na dyndns. Bo dodałem go tylko do rejestratora. muszę jakiś wpis dodawać w routerze? (bo w netii spot się nie da tego zrobić bo obsługuje tylko kilka wybranych). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach