Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2015 Jeśli mam np. serwer HP 380p G8 z 3 dyskami SAS, 1 zasilacz 460wat. Jestem pewny że zużycie prądu jest dużo mniejsze niż tyle ile wyciągnie zasilacz. Więc z tąd pytanie - Jak są liczone koszty, wedle faktycznego zużycia czy oni alokują na te 460wat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2015 Zazwyczaj płaci się adekwatnie do maksymalnej mocy zasilacza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2015 MH oblicza zużycie na podstawie komponentów z tego co pamiętam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2015 Przy kolokacja jednego serwera zwykle liczy się na podstawie zasilacza bo: Klient zawsze może coś dołożyć do serwera Nie ma liczników na każdym gniazdka Jak masz cześć szafy masz własny licznik i z niego jest odczytywane zuzycie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cameleon 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2015 Hmm, to ujowo.... Nie mam szafy, chcę zacząć z jedną maszyną ale jestem pewien że hardware nie będzie brał 460watów. Ciekawe czy można się dogadać w przypadku dokładania wtedy jest weryfikacja poboru... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2015 Witam serdecznie Zapraszam do kontaktu. Porozmawiać zawsze warto : ) Spróbujemy podejść niestandardowo. Pozdrawiam Krzysztof kont: info@sprintdatacenter.pl tel. 696 021 304 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach