RaVeno 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2015 Witajcie, Chciałem dpdać dodać bzip2 standardowo przez pecl, ale mam błąd. running: phpize5 Cannot find config.m4. Make sure that you run '/usr/bin/phpize5' in the top level source directory of the module ERROR: `phpize' failed Przeszukałem trochę sieci ale nic sensownego nie znalazłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2015 php z paczek? Jaki system? Paczke dev masz zainstalowaną? Usuń reflink z sygnatury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2015 Daawno temu to już nie żyje:https://pecl.php.net/package/bz2 Jeżeli masz kompilowane PHP z źródeł to przekompiluj z --with-bz2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RaVeno 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2015 System Debian 7 x64 PHP 5.5 Mam DA miałem custombuild 1.2 i przy każdej kompilacji coś wysypywało. Zrobiłem update do custombuild 2.0. robiłem tak jak @malu pisze i kompilacja przechodziła ale nadal nie było bzip'aOlśniło mnie później, że dopisuję nie tutaj gdzie trzeba. Poprawiłem i skompilowałem jeszcze raz i teraz śmiga. Dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach