loginmnb 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2015 Witajcie 1.Czy znacie może krótki max kilkudziesięcio linijkowy kod na slider, takie przewijane obrazki szukam i trafiam tylko na dłuugie. Ja potrzebuje, krótki kod. 2.Czy wiecie może czy można i jak zrobić tak aby zdjęcie, które ma np. rozmiar 300X300 aby mogło mieć wymiary 1600X900 nie tracąc przy tym na jakości ? Jest jakiś program, szukam i tylko trafiam na takie, które wagę mi zmieniają jedynie. ps. 2 pytania wiem, że powinienem to pytanie zadać na forum graficznym ale nie mam konta i może tu będzie szybciej. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2015 Musi to być obrazek wektorowy. W przeciwnym wypadku wynik końcowy nie będzie satysfakcjonujący. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2015 A do obrazów wektorowych, tzn do ich tworzenia, najlepszy jest chyba wyłącznie CorelDRAW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Narhir 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2015 Jest też taka sprawa że jak twój obrazek wykorzystuje mało kolorów i zapiszesz go w PNG to zajmuje stosunkowo mało miejsca jakieś 3-4 razy mniej niż jako JPG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach