apze 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2006 Namedrive.pl To pierwszy parking domen który kilka minut temu udostępnił polski interface. Dla niewtajemniczonych; można powiedzieć że parking domen to miejsce w którym parkujemy swoje domeny z traffickiem (wejścia). Pod taką zaparkowaną domeną wyświetlają się reklamy jak np tu: numizmatyka.pl, ladacznice.pl. Gdy osoba wchodząc na stronę kliknie w którą kolwiek reklamę my otrzymujemy kilka $centów. Więcej informacji o parkowaniu domeny TU Osoby z Polski już od dawna mogą się rejestrować na najpopularniejszych parkingach takich jak namedrive.com czy sedo.com i parkować polskie domeny, za tem który parking lepszy? Moim zdaniem namedrive.pl. Byłem ponad 2 miesiące na Sedo i postanowiłem przetestować Namedrive (jestem tam już także drugi miesiąc) i tam zostanę. Z tym samym portfolio domen na Namedrive zarobiam kilka % więcej niż na Sedo. Znajomi którzy przeniesli się z Sedo do Namedrive także zauważyli poprawę w większości na kilkanaście-kilkadziesiąt procent. Ponad to: namedrive.pl nie pobiera prowizji od sprzedaży domeny. namedrive.pl nie ogranicza się do jednego layoutu strony z linkami, jest sporo szablonów, wzorów i grafik do wyboru, które zwiększają CTR (klikalność w reklamy) co zwiększa nasze zyski namedrive.pl no i najważniejsze ma polski interface. Opis rejestracji tutaj A co Wy sądzicie o tym roku który wykonało Namedrive? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LisekChytrusek 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2006 Namedrive.pl A co Wy sądzicie o tym (k)roku który wykonało Namedrive? Pochwalam jak najbardziej! Nie jestem orlem z angielskiego, a tu prosze wszystko czarno na bialym i to po naszemu! A do tego dobry panel, popunders i rozne templates do wyboru. Ciekawe tylko ile bede czekal na pierwsze 20$ ? Lisek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luke4U 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2006 A co Wy sądzicie o tym roku który wykonało Namedrive? Brawo apze. Nie tylko potrafisz zarabiać na domenach, ale i na werbowaniu nowych użytkowników (NR 9608-zapamiętam ;-). Dzięki za info... A tak całkiem poważnie. Może by tak uruchomić serwis pool.com w wersji polskiej. Mam na myśli - dla domen z końcówką .PL . Jaką masz opinię na ten temat, czy byłoby to sensowne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 czy byłoby to sensowne ? Co konkretnie masz na mysli? Heh pool.com to lista spadajacych domen z których na dowolną możesz założyć backordera i do tego aukcje. W Polsce nie ma backorderów ani listy zwalnianych domen i na pewno szybko nie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartłomiej Rosiński 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2006 W Polsce nie ma backorderów ani listy zwalnianych domen i na pewno szybko nie będzie. oj zdziwiłbyś się Panie kolego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2006 Ja nienawidzę czegoś takiego.. %@*&@$(@ kupują domeny, a potem stawiają tam bezsensowne pseudoserwisy z bezużytecznymi linkami.. a szczytem @$_*&!@(% jest takie robienie strony, że w google wskakuje jako jeden z pierwszych wyników, klikasz - a tam nic, kompletnie nic na ten temat (i jeszcze chamski link w google się pokazuje www.jestesmyidiotami.net/szukanafraza.html"). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2006 Ja nienawidzę czegoś takiego.. %@*&@$(@ kupują domeny, a potem stawiają tam bezsensowne pseudoserwisy z bezużytecznymi linkami.. a szczytem @$_*&!@(% jest takie robienie strony, że w google wskakuje jako jeden z pierwszych wyników, klikasz - a tam nic, kompletnie nic na ten temat (i jeszcze chamski link w google się pokazuje www.jestesmyidiotami.net/szukanafraza.html"). True ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbvc 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2006 Ja nienawidzę czegoś takiego.. %@*&@$(@ kupują domeny, a potem stawiają tam bezsensowne pseudoserwisy z bezużytecznymi linkami.. a szczytem @$_*&!@(% jest takie robienie strony, że w google wskakuje jako jeden z pierwszych wyników, klikasz - a tam nic, kompletnie nic na ten temat (i jeszcze chamski link w google się pokazuje www.jestesmyidiotami.net/szukanafraza.html"). Kiedyś czytałem książkę na temat spamowania wyszukiwarek. Efekty są podobne do normlanego pozycjonowania tylko, że znacznie szybciej. Po pewnym czasie niestety domena jest zablokowana, ale spamer i tak jest na plusie. Przyznam się, że do tej pory nie wykorzystałem mojej wiedzy nt. spamowania ponieważ wydaje mi się to głupie. P.S Google walczy ze spamem - google prędko tej wojny nie wygra(niestety). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keyword 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2006 A co Wy sądzicie o tym roku który wykonało Namedrive? Zaraz po uruchomieniu namedrive.com w ubiegłym roku , Alex zaproponował mi udział w tym projekcie . Problem jest jednak w tym , iż w odróżnieniu od sedo , namedrive praktycznie nie implementuje polskiego Feed , z tego też powodu CPM dla domen z końcówka .pl jest bardzo niskie . Natomiast w przypadku rozważań nad projektem snappingowym typu pool.com , służę domeną pool.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2006 Na parkowaniu na pewno znasz sie lepiej Ja tylko mogę powtórzyć, że ogólne zarobki (a to chyba istota parkowania) są większe, przynajmniej w znanych mi przypadkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach