web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Witam, Zakupiłem niedawno licencję directadmin i usiłuję zainstalować to wszystko na czystym serwerze. O Ile instalacja przebiega bez większego problemu to już gdy dodaję np. sklep na prestashop jako użytkownika nie nie działa on ponieważ jest błąd 403. Mam wrażenie że nie działa wgl obsługa htaccess, Zmiana chmodów ręcznie nic dała i nie mam pojęcia co dalej mogę zrobić. Przeinstalowałem serwer, zainstalowałem raz jeszcze DA i znowu to samo. Czy mógłby ktoś pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 A logi coś mówią? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 głowie to: )Permission denied: /home/username/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file, ensure it is readable Porady z http://help.directadmin.com/item.php?id=363 - nie pomogły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 (edytowany) Pokaż wynik ls -la /home/username/.htaccess Plik ten utworzony był ręcznie czy utworzył go DA? Edycja: Pokaż też: ls -la / | grep home ls -la /home/ | grep username Na jakim koncie pracuje apache/nginx? Edytowano Kwiecień 9, 2015 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Problem w tym że tam nie ma żadnego .htaccess Włączyłęm raz jeszcze reinstal, prawdopodbnie i tak będzie tak samo (robię już to kolejny raz) to wrzucę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 To jakiś VPS? Może template jest zepsute - sprawdź uprawnienia do /home itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 to dedyk jest na kimsufi ze stoickim spokojem przechodzę 999999 instalację od wczoraj zobaczymy a nóż zaskoczy Wcześniej instalowałem głównie z szablonu Kimsufi DA. Instaluję sam DA teraz żeby mieć pewność że to czasem ich instalacja coś tam nie miesza. Na marginesie, nie w temacie, ale czy zna ktoś może jakiś sposób na przekonwertowanie backupu VESTACP do DirectAdmin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Tak jak myślałem znów to samo .. dla: ls -la / | grep home wynik: drwx--x--x 6 root root 4096 04-09 09:13 home dla: ls -la /home/ | grep eman wynik: drwx--x--- 5 eman access 4096 04-09 09:45 eman Logi mówią: (13)Permission denied: /home/eman/domains/domena/public_html/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file, ensure it is readable Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Coś pewnie jest wymieszane z konfiguracją. Poczytaj i posprawdzaj: http://www.directadmin.com/features.php?id=961 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 secure_access_group=access jest włączone. apache_public_html ustawione na 0. Instalując DA korzystałem z custombuild 1.2 ... Przeleciałem jeszcze raz po chmodach.. Teraz akurat przestawiłem chmody public_html na 755 i działa.. z automatu ustawia mi na: 700. Jak mogę zmienić to, żeby poprawnie mi chmody ustawiało? Z tego wynika że teraz mam właśnie taki problem, wczoraj i dziś chmody były dobrze poustawiane bo również sprawdzałem, ale teraz dopiero zainstalowałem sam całość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 miej problem z uprawnieniami - reinstaluj serwer w kółko od nowa.... http://www.recaption.com/memes/Ancient-Aliens-Guy.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Wczoraj było coś innego namieszane i już wolałem reinstalować, bo co forum inne rady a ja głupi sprawdzałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 groups apache i pewnie nie będzie należał do grupy access, to go dodaj i będzie śmigać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Napisz na PW dane serwera zainstaluje Ci to i zweryfikuje co jest nie tak . Bo jak widzę jak się meczysz to aż serce boli . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Korzystałeś ze skryptu DA do ustawienia praw? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
web24 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2015 Próbowałem, może KSK mi pomoże i powie o co tu chodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach