Gość Web_ Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2015 Witam, chciałem podpiąć domenę pod VPS poprzez panel vestacp. W zakładce DNS dodałem moją domenę (należało wpisać datę wygaśnięcia, IP, nazwę....) oraz zmieniłem dns mojej domeny na: ns1.mojadomena.pl ns2.mojadomena.pl, lecz wyświetla się błąd: 9008 Host does not exist Co robię nie tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2015 Witam, chciałem podpiąć domenę pod VPS poprzez panel vestacp. W zakładce DNS dodałem moją domenę (należało wpisać datę wygaśnięcia, IP, nazwę....) oraz zmieniłem dns mojej domeny na: ns1.mojadomena.pl ns2.mojadomena.pl, lecz wyświetla się błąd: 9008 Host does not exist Co robię nie tak? http://mojadomena.pl/działa na panelu PLESK i siedzi na Home.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web_ Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 mojadomena.ppl to nie moja domena może inaczej: ns1.nazwamojejdomeny.pl ns2.nazwamojejdomeny.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 Nie zaskoczyłeś chyba co miał Tomek na myśli Podaj nazwe domeny, ewentualnie sprawdź co pokazuje n w intodns.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 Witam, chciałem podpiąć domenę pod VPS poprzez panel vestacp. W zakładce DNS dodałem moją domenę (należało wpisać datę wygaśnięcia, IP, nazwę....) oraz zmieniłem dns mojej domeny na: ns1.mojadomena.pl ns2.mojadomena.pl, lecz wyświetla się błąd: 9008 Host does not exist Co robię nie tak? Zapewne domenę masz w biznes-host.pl a tam trzeba zarejestrować serwery nazw i jest taka opcja w panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web_ Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 @Up dokładnie tak. Czy mogę prosić o wskazówki jak to zrobić? Jak rozumiem muszę zalogować się do osobnego panelu dns w BH? I co dalej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 (edytowany) Nie nie musisz. Po lewej w panelu masz Serwery nazw. Wchodzisz w to Dodaj nowy serwer DNS I podajesz IP i jako host ns1.twojadomena.pl dodajesz drugi raz również to samo IP i jako host ns2.twojadomena.pl Po tej operacji normalnie zmienisz serwery dns. Edytowano Kwiecień 5, 2015 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web_ Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 Dzięki właśnie o to chodziło, tylko, że po wpisaniu domeny wyświetla się: Apache is functioning normally Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2015 Zmień w ustawieniach dns w panelu vesta na child ns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach