Gość thetox Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 (edytowany) Chce zakupić dysk 3tb, ale prosiłbym i propozycje 2tb i 3tb bo jeszcze nie wiem na 100% który wielkosciowo kupie. I czy to jakaś różnice robi czy zasilanie dodatkowe do dysku jest czy nie bo te większe dyski np mają chyba już dodatkowe zasilanie, a raczej wolałbym tylko na zwykłe podłączanie do komputera po USB. Zastanawiam się nad http://www.komputronik.pl/product/171540/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Seagate_Expansion_3TB_USB_3_0.html Ale może jakieś lepsze propozycje? Edytowano Kwiecień 1, 2015 przez thetox (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 Dyski 3.5' mają dodatkowe zasilanie, dyski 2,5' zasilane są tylko z portu usb (jeden kabel). 3,5' są tańsze niż 2,5' ale są większe i mają dodatkowy kabel zasilający. Odnośnie podanego przez Ciebie linku to mam dokładnie taki sam dysk tylko 2TB, chodzi już prawie rok i nie ma żadnych problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 A wewnętrzny dysk typowo na dane 3 tb jaki byś polecał? Do ciągłej nie mal pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 (edytowany) Na proline(dot)pl masz ten dysk taniej. Nie wiem jak z kosztami transportu. Edycja: Do ciągłej pracy są dedykowane dyski np. WD serii RED, BLACK. Edytowano Kwiecień 1, 2015 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 (edytowany) No nie tak do ciągłej pracy 24h, po prostu będzie sporo godzin działał ale nie aż tyle. System mam na ssd Edytowano Kwiecień 1, 2015 przez thetox (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 Ostatecznie wybrałem http://www.mediamarkt.pl/czeladz/produkt,id-897230?utm_source=porownywarki&utm_medium=skapiec&utm_term=skapiec&utm_campaign=xml Mam nadzieje ze to będzie bardzo dobry wybór ciekawe czy dojdzie w tym tygodniu wysyłka UPS z od działu Wrocław - Pl. Dominikański 572km do mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2015 Jak nie potrzebujesz TLER to kup sobie WD z serii black albo blue. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2015 (edytowany) Wszystko, byle nie Seagate. Najlepiej coś z serii WD. Edytowano Kwiecień 6, 2015 przez Gość (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2015 mamy jakieś NASowe seagate i nie są złe, mamy ich na prawdę sporo i chodzą REDy jakoś szybko nam padały... Jakoś nie byliśmy z nich zadowoleni... Teraz testujemy HGST ale mamy je z miesiąc więc mogę powiedzieć tylko tyle, że wydają się być chłodniejsze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mediaweb 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2015 z WD seria fioletowa jest całkiem sensowna, a tańsza niż RED czy BLACK. Niedawno wprowadzili, przeznaczona do nagrywania z kamer przemysłowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2015 Fioletowe są o tyle fajne, że zaprojektowane są do ciągłej nieprzerwanej pracy (nie tyle do kręcenia się co do ciągłego zapisywania) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach