Daniel Dryzek 5 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 Zapraszam do zapoznania się z przygotowanym przeze mnie raportem dotyczącym rynku domen .pl w 2014 roku. Kto znalazł się na podium a kto stracił udziały w rynku. Gdzie najczęściej rejestrujemy nowe polskie domeny. Jak wyglądała dynamika przyrostu całej strefy .pl na przestrzeni lat. Jakimi wynikami mogą pochwalić się firmy, które nie upubliczniają swoich statystyk: OVH i 1&1. To wszystko i więcej w raporcie. Zapraszam do czytania i komentowania! http://danieldryzek.pl/2015/03/30/rynek-domen-pl-w-2014-roku-podsumowanie/ W ubiegłym roku zarejestrowano w sumie 1 028 548 nowych domen z rozszerzeniem .pl (o trzy tysiące więcej niż w roku poprzednim). Na koniec 2014 r. utrzymywanych było w sumie 2 524 538 nazw .pl na rzecz 947 tysięcy abonentów (o 34 tys. więcej niż w 2013 roku). Ze względu na niski wskaźnik odnowień polskich domen na poziomie 60,78% (IV kwartał 2014 r.) mimo dużej liczby nowych rejestracji, domen .pl przybyło tylko 63 039 w całym 2014 roku. DD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 w statystykach nie znajdziemy nazw dwóch dużych zagranicznych rejestratorów OVH i 1&1 – firmy te nie upubliczniły swoich wyników Nie wiem, dlaczego NASK prosi rejestratorów o zgodę. To jest publiczna informacja (normalnie dostępna w whois) i powinna być uwzględniona w ich statystykach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkostek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 (edytowany) ja obstawiam OVH - 8% rynku a jakie są wasze spostrzeżenia na stronie dns.pl chyba ze kupi home.pl to bedzie miał wiecej, Edytowano Marzec 30, 2015 przez elkostek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janD 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2015 Jestem ciekaw, czy plotka o sprzedaży home.pl wpłynie negatywnie na ich pozycję na rynku i czy odnotują spadek w liczbie rejestrowanych domen... a straty az.pl to akurat mnie nie dziwią skaczą z tymi cenami, ale chyba zaczynają wdrazac po przejęciu podobne taktyki do home Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2015 czy plotka To nie jest plotka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2015 A kto chce home.pl kupić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2015 Ten kto ma odpowiednią ilość żetonów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach