RobRoy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 Mam dedyka w ovh na którym postawiłem Proxmox. Wczoraj probowalem się zalogować ale dostałem info, że błędne hasło. Używam password managera dlatego nie mogłem się pomylić. Wygląda to tak jakby ktoś zmienił mi to hasło od strony ovh. Dostałem się przez ssh z privatekey i zmieniłem hasło na to "stare". Po trzech dniach znowu nie mogę się zalogować. W logach tylko moja zmiana hasła. Server nie był restartowany. Napisałem do support, ale zero odpowiedzi. Jakieś rady? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 A może masz po prostu zablokowane logowanie się na roota za pomocą hasła ? Czy nie możesz się zalogować do proxmoxa (panel webowy ?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RobRoy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 Nie mogłem zalogować się do proxmoxa przez webpanel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RobRoy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 (edytowany) Tak przy okazji, to chyba muszę się bardziej przyłożyć do analizy logów, bo już drugi raz wydaje się mi, że coś powinno tam być a nic nie mogę znaleźć. Czy możecie mi powiedzieć czego używacie do tego zadania? Czy jest coś co może pomóc, oprócz "cat" czy "tail" i "grep"? Edytowano Marzec 30, 2015 przez RobRoy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
abad0n 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2015 Może spróbuj -> http://loganalyzer.adiscon.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach