Shk 51 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Witajcie! Coraz częściej zdarza mi się uruchamiać czy instalować system z pamięci USB. Niestety co instalacja to inna wersja, więc sporo czasu zajmuje mi przygotowanie takiego urządzenia. Pomyślałem o kupnie kilku pendrivów aby ułatwić sobie życie. Obecne ceny to groszowe sprawy, a pod taki cel nie trzeba kupować 128GB. Głównie pytanie moje dotyczy parametrów - jaki potrzebny jest minimalny zapis/odczyt? Swoją drogą... czy tworząc na takim przygotowanym pendrive dodatkowe katalogi np. "_sterownikikrzyska", "_antiwirusy" zamieszczone tam pliki exe, zip mogą powodować problemy z rozruchem, instalacją systemu? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Nie będzie żadnego problemu z wolnym pendrive, zdarzało mi się montować w IPMI/iLO/iDRAC przy uploadzie rzędu 1Mbps i jakoś to dawało radę. Przy Linuxach nie będzie żadnego problemu, nie wiem jak z Windowsem. ale raczej nie powinno to w niczym przeszkadzać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Zastanawiałeś się nad jednym pendrivem z wieloma obrazami? Easy2Boot umożliwia taką opcję, a poszczególne obrazy wybierasz z menu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Dokładnie jak wyżej, po co wiele pendrive jak możesz mieć jeden i mnóstwo dystrybucji na nim. Ja korzystam z http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach