malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2015 Jest jakiś sposób na wyłączenie (lub przejście w stan hibernacji) i włączenie komputera za pomocą telefonu z dużej odległości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2015 Serwer ssh na komputerze + JuiceSSH na telefonie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2015 Wszystko co udostępniania kontrolę nad PC. TeamViewer to jedno z najprostszych rozwiązań. SSH jeszcze lepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 W jaki sposób SSH lub TeamViewer pozwoli mi wyłączyć, ale potem również włączyć wyłączony komputer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Z włączeniem będziesz trudniej. Sugerowałbym wake-on-lan i wysyłać sygnać z routera (a na router możesz się logować po ssh). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Korzystałem z tego: http://www.applesauce.pl/porady-2/pobudka-na-odleglosc-czyli-wake-on-lan-w-praktyce/+ apka na windowsa, ale nie chce zadziałać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Ja budziłem Linuksa (ale to chyba nie ma znaczenia) z OpenWRT. Wydaje mi się, że przy pomocy wol po prostu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 (edytowany) A znasz coś podobnego pod Windowsa? Edytowano Marzec 29, 2015 przez malpka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Nie używam Windowsa. Ale program pod windowsa nie rozwiązuje tutaj Twojego problemu, bo będziesz musiał mieć innego Windowsa w sieci LAN, żeby włączyć ten komputer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Nie da się tego ugryźć z innej strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Ja pod Windowsa używałem do startowania / badania sieci wakemeonlan. Malutki program i sobie radził ze startowaniem niektórych urządzeń. A możesz podać w jakim celu chcesz tak włączać / wyłączać? Ja pod backup sobie teraz tworzę maszynkę, która będzie uruchamiała się o określonej godzinie (funkcja w komputerach dell optiplex w biosie) i wyłączała się po zrobieniu backupu. Poszukaj na google play jakichś aplikacji do zdalnego korzystania z komputera. Z tydzień temu przeszukiwałem i niektóre nawet fajne aplikacje są. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malpka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2015 Nie korzystam z Androida, mam Windows Phone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2015 Po pierwsze czy w swojej sieci lokalnej masz router, który obsługuje Wake On Lan, lub inny włączony non stop komputer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach