engineer 1 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Planuje założyć własną działalność i zastanawiam się jak rozliczać się z Urzędem Skarbowym z transakcji polegających na tym, że klient wpłaca pieniądze do wirtualnego portfela i później kupuje sobie usługi korzystając z tych pieniędzy. Co wpisać w dowodzie księgowym? Doładowanie wirtualnego portfela? Konkretną usługę, którą potem opłaci z tych pieniędzy? Co jeżeli doładuje kwotą 10 zł, a kupi usługę za 8 zł pozostawiając 2 zł w portfelu, a tym samym w mojej kieszeni? Jak to rozwiązać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati010 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Możesz po prostu pisać Usługa hostingowa (prepaid)?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Wystawiasz fakturę za każdą wpłatę do portfela (bez sms) tytułem Zasilenie portfela lub wpłata prepaid. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 My piszemy "Usługi hostingowe", a np. chmura e24cloud pisze "Usługa udostepnienia chmury obliczeniowej" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krasmaja 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2016 właśnie tego szukałem, dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach