Wuzzy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Witam Mam pytanko odnośnie licencji teamspeak3. Mianowicie chodzi mi o to, czy opłacalne jest pchanie się w licencję non profit ? Czy lepiej już warto te 300$ zapłacić i mieć spokój? Jeszcze jedno czy taką licencją można handlować ? Jeśli chciałbym kupić taką licencje od osoby prywatnej, jak to cenowo stoi ? W razie co zostawiam moje gg : 43156239 Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Mianowicie chodzi mi o to, czy opłacalne jest pchanie się w licencję non profit ? Wpierw poczytaj trochę o tym czy w ogóle dostaniesz taką licencję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Do dalszej odsprzedaży jest licencja Authorized TeamSpeak Host Provider (ATHP) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 ATHP jest dla operatorów, którzy chcą sprzedawać hosting teamspeaka. Natomiast zwykłą licencję można chyba komuś po prostu sprzedać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 chyba... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Zwykłą licencję można odsprzedać (AAL). Licencja ATHP jako sprzedaż slotów (hosting) natomiast non-profit do prywatnego użytku bez zarobków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2015 Obecnie dostanie NPLki jest praktycznie niemożliwe, nawet jeśli spełniasz ich śmieszne wymogi, bo mogą się doczepić o byle gówno jak będą mieli taką potrzebę. Żeby było śmieszniej, pakowanie się w TSa W OGÓLE jest nieopłacalne, jakkolwiek. Oczywiście są wyjątki, pojedyncze serwery, które rzeczywiście wychodzą na jakieś plusy, tyle że te pojedyncze serwery kontrolują cały rynek i dopóki nie znajdziesz dochodów, to tracisz podwójnie - na licencji, i na serwerze. Przykładowo mój serwer działa tylko dlatego, że mam NPLkę, i jakby mi ją zabrali to prawdopodobnie bym stwierdził, że mi się to po prostu nie opłaca i zmieniłbym serwer z publicznego na prywatny 32-slotowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2015 Pamiętam na początku szaleli z licencjami NPL dawali każdemu, kiedyś sie słyszało że ten i ten posiada tyle i tyle licencji.. teraz ogarniają ten burdel za przeproszeniem. Tak jak ktoś napisał wyżej zjadają ich problemy finansowe, a poprzez zabieranie, teraz coraz częstsze licencji pewnie próbują na myśl logiczną zachęcić do zakupów licencji płatnych. Ktoś się zabrał od tyłu do tego i jak ktoś słyszy że da się zhakować licencje czy jak tam to woli olać NPL i coś nakrecić samemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach