redeye 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Witam wszystkich, Posiadam domenę i VPS w OVH. Mam problem z konfiguracją DNS w tym panelu. Chciałbym podpiąć swoją domenę (z rozszerzeniem .ovh) pod ten VPS, tak aby każdy użytkownik dostał subdomenę np. user1.mojadomena.pl W panelu OVH edytowałem wpis A w mojej domenie na IP serwera VPS, dodałem domenę w panelu VestaCP ale po wpisaniu adresu domeny wyświetla się standardowa strona OVH jak dla każdej wykupionej u nich domeny. Mam kilka pytań odnośnie tego co wpisać w poszczególne pola: 1. User Admin, pola Default Name Servers http://i58.tinypic.com/f090dc.jpg 2. Edycja domeny, pole SOA http://i62.tinypic.com/2mwcdgz.png Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Daj nazwę domeny. W panelu OVH dodaj sobie rekord cname: *.XXX.ovh CNAME ADR.IP.SERVERA Wtedy wszystkie subdomeny będą przekierowane na Twój serwer VPS. 1. Wpisujesz adresy serwerów DNS czyli np. 8.8.8.8 i 8.8.4.4 2. Jeżeli masz na serwerze działający serwer DNS i chcesz przenieś obsługę domeny z OVH na VPS no to musisz zedytować w panelu OVH serwery dns. Wtedy na VPS będziesz mógł zarządzać domeną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
redeye 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Adres IP serwera: 46.105.27.217 Domena: zulu.ovh 2. Właśnie podczas inslatcji Vesty instaluje się też bind9, chciałbym przenieść obsługe tej domeny do panelu Vesty, rozumiem że muszę edytować wpisy NS w panelu domeny na OVH? Tylko wtedy jaki adres mam wpisać ns1.IP_serwera i ns2.IP_serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Chcesz wszystko na jednym IP czy na 2 różnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 zulu.ovh. 3598 IN A 87.98.239.5 Kiedy zmieniałeś rekord A ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
redeye 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Chcesz wszystko na jednym IP czy na 2 różnych? Na jednym. zulu.ovh. 3598 IN A 87.98.239.5 Kiedy zmieniałeś rekord A ? Dzisiaj, około 10 rano. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2015 Odezwij się do mnie na pw bo z tego co mi się wydaje to jest to kwestia 5 minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2016 Polecam użytkownika RafoX , pomógł przy konfiguracji DNS i teraz wszystko śmiga jak powinno. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach