Terq 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2015 (edytowany) Zainstalowałem sobie na vpsie squirrelmaila i ustawiłem w configu utf-8 jako: $default_charset = 'utf-8'; I ogólnie sprawa wygląda tak, mój serwer wysyła maile z nagłówkiem Content-Type: text/plain;charset=utf-8 i inne skrzynki odczytują je prawidłowo. Tak samo prawidłowo odbiera maile z utf-8 i odczytuje je prawidłowo Problem pojawia się, gdy próbuje odczytać mail z innym kodowaniem, np dostałem maila z Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-2, wtedy po prostu usuwa mi z maila polskie znaki. Co więc zrobić, aby odczytywał mi też maile z innym kodowaniem? Serwer jest na postfixie i dovecot. Edytowano Marzec 21, 2015 przez Terq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2015 Zastosuj patch http://sourceforge.net/p/squirrelmail/bugs/_discuss/thread/feebafb3/4a28/attachment/quoted_printable_fix-1.4.x-version_2.diff O ile dobrze pamiętam powinno rozwiązać problem. Dawno nie używałem wiewióra, swego czasu przeszedłem na roundcube. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Terq 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2015 Dzięki, działa, co prawda miałem mały problem z zastosowaniem patcha, bo zwykła komenda patch nie chciała sobie poradzić z plikiem i18n.php (ten drugi prawidłowo patchowała), ale w końcu podmieniłem dane ręcznie i wszystko śmiga. Problem rozwiązany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach