t9omek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2015 Witam, zainstalowałem na komputerze z win7, filezille serwer. Kiedy próbuję przerzucić coś wyskakuje mi "Błąd krytyczny" Nie jest to wina antywirusa ani zapory(te były wyłączone). Czy możecie mi coś poradzić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 (edytowany) 550 Permission denied Ze zrzutu widać że próbujesz wysłać plik na serwer zdalny dlatego potrzebujesz klienta ftp nie wiem o co ci w takim razie chodzi z filezilla server. Wracając jednak do błędu, wygląda na to że konto które logujesz w celu przesyłania plików nie posiada odpowiednich praw aby zapisywać plik w wybranym przez ciebie katalogu. edit Ok rzeczywiście pod zamazanym widać adres serwera lokalnego 192.168.1.6 (jak na moje ślepe oko), nie zmienia to jednak faktu ze problem tkwi w uprawnieniach konta ftp Edytowano Marzec 20, 2015 przez filip_b (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 Dokładnie, problem z uprawnieniami. Poczytaj o poleceniach chmod oraz chown. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 dzięki za pomoc faktycznie chodziło o uprawnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 mam jeszcze jedno pytanie serwer ftp jest zainstalowany na lokalnym komputerze jakie IP powinienem podać kiedy chciałbym się zalogować z innego komputera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 Swój zewnętrzny, możesz sprawdzić tutaj np. http://whatismyipaddress.com/ Tylko nie wiem czy portów nie będziesz musiał przekierować na routerze itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 Z zewnętrznym też nie działa. Czy ktoś może się wypowiedzieć w kwestii portów (moj router to netia spot) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 - spróbuj tego, tylko port 21 jak coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2015 Dzięki wszystko działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach