Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności .
Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam, posiadam serwer vps, oraz zainstalowałem na nim serwer www, nginx. Podpiąłem domene pod ten serwer i nie moge uporać się z jednym problem, otóż podpięta domena to cs-katownia.pl, pod tym adresem wyświetla się błąd "403 Forbidden" jednak pod subdomeną ts3.cs-katownia.pl strona działa prawidłowo, nie wiem co może być przyczyną tego błędu, DNS są podpięte prawidłowo ponieważ pingując serwer wyświetla się ip vps'a czyli, 185.49.15.222.

Prosiłbym o pomoc ludzi którzy się na tym znają, Pozdrawiam!

nginx.conf

Odkryj ukrytą treść

/etc/nginx/sites-available/cs-katownia.pl

Odkryj ukrytą treść

Konfiguracja DNS'ów

https://lh3.googleusercontent.com/Mq3Zz4fuAngse-m9Ar-m1wss8raQWbMJkvaBjbs-dJQBDStkbjuI43bfKoXiOudzVb_AUjw4_I34exE=w1217-h698

Edytowano przez tomeksz104 (zobacz historię edycji)

w pliku error.log, jeden wpis zwraca uwagę związany z ikoną w przeglądarce, ale raczej on nie przyczynia się do tego błędu

Odkryj ukrytą treść

Strona znajduję się w /home/cskatowniapl/public na wszystkie 3 foldery są ustawione chmod 777 oraz na plik index.php ustawione 666, przed napisanie tematu próbowałem wszelkimi sposobami to naprawić, na miarę moich możliwości ;d

Dnia 3/18/2015 o 13:32, pedro84 napisał:

Na pewno w vhoście domeny masz dobrze ustawionego root'a?

Tak mam dobrze ustawionego roota, pod adresem ip 185.49.15.222 oraz pod adresem ts3.cs-katownia.pl wszystko działa poprawnie.

Dnia 3/18/2015 o 13:35, Viperoo napisał:
  try_files  $uri =404;

zamień na

try_files $uri $uri/ =404;

oraz

server_name localhost;

na nazwę domeny (np. cs-katownia.pl)

Po tym zabiegu oraz restarcie nginx pojawił się błąd:

Restarting nginx: nginx: [warn] conflicting server name "cs-katownia.pl" on 0.0.0.0:80, ignored

chyba coś popsułem podczas konfiguracji nginx?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się