Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2015 Witam, męczę się z dodaniem zewnętrznego ip do maszyny wirtualnej postawionej na kvm. Robię wszystko tak jak jest napisane tutaj: http://wiki.hetzner.de/index.php/KVM/en A mimo to na maszynie wirtualnej przy podaniu: route add default gw xxx.xxx.xxx.xxx wyskakuje że sieć jest niedostępna Szukam rozwiązania i nie mogę sobie z tym poradzić, może ktoś pomóc albo nakierować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dentarg 46 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2015 (edytowany) Jaki system masz na hypervisorze? Ten tutorial wygląda trochę jakby miał 10 lat Jaki IP podajesz jako ten gw? Edytowano Marzec 10, 2015 przez Dentarg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2015 Jaki system masz na hypervisorze? Ten tutorial wygląda trochę jakby miał 10 lat Jaki IP podajesz jako ten gw? Już sobie poradziłem, z palca musiałem dodać mostek br0, bo jak wybierałem br0 to tworzył macvtap jako interfejs i nie działał. A kvm działa na centos 6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach