metrowy 18 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2015 Testuję ostatnio squid3 Pochwali się ktoś ciekawymi rozwiązaniami odnośnie np.autoryzacji dostępu dla użytkowników , filtrowania adresów www, czy samej konfiguracji ? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2015 A jak brzmi problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2015 (edytowany) autoryzacja użytkowników i filtrowanie adresów z grubsza ogarnięta. Odnośnie maskowania adresu to podpierałem się tym poradnikiem - http://www.dataparadis.net/osp/gnu-linux-server/proxy-server/high-anonymous-elite-proxy-with-squid3/ I chyba nawet działa bo gdzie nie sprawdzę to ip pokazuje hosta , a nie moje. Teraz zastanawiam się czy jest opcja ukrycia / zamaskowania , ew. podmiany nazwy hosta. W moim przypadku to p5.tiktalik.io Czy by dało radę zmienić np. na jakasnazwa.pl Ktoś tu na forum podawał kiedyś stronkę na której można było sprawdzić czy się korzysta z proxy itp. I nie chodzi mi o np. pokapoka.pl - tamta miała bardziej zaawansowane funkcje. jak byscie coś podrzucili to będzie miło Edytowano Marzec 7, 2015 przez metrowy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach