DJBlondi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2015 Witam, Poszukuję ofert na mocne VPS'y pod moją sieć serwerów gier CS. Aktualnie mam: 4x3GHZ Xeon E3 16GB RAM 30GB dysk w cenie 500 zł na rok. Nie ma wykoanywanego oversellingu na tym vpsie, więc również taką ofertę chciałbym dostać. Zależy Mi na czymś mocniejszym, w podobnej cenie. Płatność na pół roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2015 Coś takiego za 5 dych miesięcznie? Bez jaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DJBlondi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2015 Najwidoczniej mam dobrego providera. Chce się dowiedzieć, czy znajdzie się lepszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2015 IMHO nie ma szans. Możesz zdradzić (na PW jak nie chcesz udostępniać publicznie) gdzie Ty dorwałeś coś takiego? Bo też chcę 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2015 Wolę nie wiedzieć ile osób jest na serwerze matce i ile vpsów napłodzili na dedyku Jeżeli byś chciał coś lepszego to tylko dedyk, ale w tedy +1 zero na końcu ceny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 Ten VPS to na jakiej wirtualizacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DJBlondi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 Nie będę robił zamieszania mojemu dostawcy, więc niestety mimo wszystko nie podam firmy. VPS na wirtualizacji OpenVZ, ogólnie to jest chmura obliczeniowa. Wolę nie wiedzieć ile osób jest na serwerze matce i ile vpsów napłodzili na dedyku Jeżeli byś chciał coś lepszego to tylko dedyk, ale w tedy +1 zero na końcu ceny. Zostałem zapewniony, że jest to opcja bez oversellingu, jednak nie mam szans jeszcze tego sprawdzić.Łącze speedtestem wychodzi ponad 500Mbps, więc jest to niemożliwe, że jest przeciążona matka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 To że zostałeś zapewniony to nie znaczy ze jest niewykonywany overseling w sumie sam nie sprawdziłeś więc nie wiesz:) W overselingu nie chodzi tylko o łącze VPS w chmurze z takimi parametrami za zdeka 42PLN nigdy w życiu haha^^ Chętnie też bym wytestował takiego VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DJBlondi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 gdy wykonuje tracert mojego ip, przechodzi przez chmurę, więc wiesz.No nie wytestowałem go jeszcze, bo nie mam jeszcze na nim tylu serwerów, aby był full. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 Pewnie sieć działa na zasadzie EME (krótkofalarstwo), więc trasa przechodzi przez chmurę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 W skrócie: za tę cenę nie znajdziesz nic nawet zbliżonego do tych parametrów aby trzymało to jakąkolwiek jakość i ktoś albo Cię ładnie oszukuje, albo ładnie dopłaca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 (edytowany) Nawet VPS w OVH wychodzi drożej o zbliżonych parametrach. Podaj dostawce albo idz gdzie indziej szukać mocniejszego VPSa. Bo tu raczej są tylko i wyłącznie szanujące się firmy oraz swoje usługi. Edytowano Marzec 5, 2015 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 VPS na wirtualizacji OpenVZ, ogólnie to jest chmura obliczeniowa. Openvz to wirtualizacja w której nic nie masz gwarantowane, w odróżnieniu od chmury, gdzie płacisz za wykorzystane zasoby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2015 Niezły jesteś. Takie parametry za taką cenę (nawet jeśli jest sprytnie ukryty overselling), a chcesz czegoś więcej w podobnej cenie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach