RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2015 (edytowany) Hej,Chcę zakupić pewną domenkę niestety wszystkie normalne rozszeżenia sa już zajęte. Jedynie wolna została nazwa.edu.plCzy warto inwestować w taką domenę czy jednak wybrać coś co mam wolne z dopiskiem typu inazwa.pl enazwa.pl itp? Niestety innych lepszych odpowiedników dla tej konkretnej domeny nie ma i mam taki mętlik w głowie co wybrać. Edytowano Marzec 2, 2015 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2015 Skoro sam zauważyłeś , że wszystkie normalne rozszerzenia są zajęte - to raczej nie bez powodu. Gdyby to nie miało znaczenia to i edu.pl by była zajęta. No i zależy co chcesz na tym stawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2015 Skoro sam zauważyłeś , że wszystkie normalne rozszerzenia są zajęte - to raczej nie bez powodu. Gdyby to nie miało znaczenia to i edu.pl by była zajęta. No i zależy co chcesz na tym stawiać. Jest to bardzo popularna domena więc nie spodziewałem się jej dostępności. Chcę tam postawić bloga z forum na temat konkretnego sprzętu. pomoc informacje poradniki coś tego typu. Ps. Prześledziłem też tą domene.edu.pl to rejestrowana była juz od 2009 roku wtedy ktoś próbował wystartować z podobnym serwisem jak ja kolejna rejestracja w 2013 aż do tego roku i było tylko info że domena na sprzedaż. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2015 G lubi domeny edu.pl , ciekawe why ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2015 Chcę tam postawić bloga z forum na temat konkretnego sprzętu. pomoc informacje poradniki coś tego typu. Ludzie nie wejdą na Twój blog czy forum dlatego że będzie .pl , tylko dlatego że trafisz fajną i ciekawą treścią w odbiorcę. Zauważ , że na giełdach przewala się masa domen .pl po upadłych blogach i forach i nikt się tym nie interesuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2015 Czyli w sumie można zainwestować w te edu.pl bo i tak jak wiadomo wszystko zależy od treści. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel Dryzek 5 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2015 Odpowiedź nie jest prosta, jeśli nie wiemy o jakiej konkretnie nazwie piszesz. Jeśli ta nazwa / serwis jakoś związana jest z edukacją lub szeroko pojętą nauką, to .edu.pl może być dobrym pomysłem. Ale z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że tak jednak nie jest. Obecnie zarejestrowanych jest 1 821 027 domen .pl i 15 975 domen .edu.pl - myślę, że nie bez powodu. Moim zdaniem powinieneś poszukać jednak nazwy w .pl. Być może warto poszukać na jednej z giełd i wydać trochę środków na dobrą nazwę? DD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2015 Przy dobrej treści .edu wyróżni jego stronę z masy innych .pl , w pewnym sensie może być nawet swego rodzaju znakiem rozpoznawczym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2015 Przy dobrej treści .edu wyróżni jego stronę z masy innych .pl , w pewnym sensie może być nawet swego rodzaju znakiem rozpoznawczym. tu nie chodziło o .EDU a o edu.pl domenę 3 poziomu niestety. Temat w sumie zakończony bo wybrałem tak jak pisałem domena.edu.pl no i chyba to było najlepsze rozwiązanie zamiast wydziwiać z nazwami idomena.pl edomena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janD 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2015 a myślałeś o zamienniku w postaci domeny globalnej typu .education.... to też jakieś rozwiązanie i jednocześnie możesz się fajnie wypozycjonować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach