Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2015 Witam, wczoraj zaktualizowałem redmine z wersji 2.6.0 do wersj 3.0.0 i z początku było wszystko dobrze, ale okazało się że po kliknięciu w projekty/ogólna aktywność (activity) wszystkie wpisy są po kilka razy zdublowane tak jakby pętla wykonywała się po kilka razy. Po braku pomysłu z rozwiązaniem tego postanowiłęm wrócić do wersji 2.6.0 ale wywala teraz bląd przy próbie dodawnia nowego zagadnienia: Completed 500 Internal Server Error in 144.4msNoMethodError (undefined method `mail' for #<User:0x007fc541704258>): app/models/mailer.rb:42:in `map' app/models/mailer.rb:42:in `issue_add' app/models/mailer.rb:423:in `initialize' app/models/mailer.rb:446:in `method_missing' app/models/mailer.rb:52:in `block in deliver_issue_add' app/models/issue.rb:831:in `each_notification' app/models/mailer.rb:51:in `deliver_issue_add' app/models/issue.rb:1553:in `send_notification' app/models/issue.rb:165:in `create_or_update' app/controllers/issues_controller.rb:150:in `create' Na internecie nie znalazłem żadnego rozwiązania a pomysłów również nie mam. Aktualnie działam na wersji 3.0 ale ten błąd nie może występować bo pracownicy się skarżą, przy aktualizacji instalowałem również wtyczke CKEditor. Spotkał się ktoś już z takim problemem ? Ruby: 2.1.5-p273 Rails: 4.2.0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2015 Trzeba było zrobić backup wersji 2.6.0, z redmine i ror zawsze są cyrki. Raczej na Twoim miejscu próbowałbym ogarnąć problem z 3.0.0, zgłosić to na bugtrackerze, samemu próbować naprawić.Downgrade bazy danych może być nie możliwy do wykonania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kynsz 1 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2015 Trzeba było zrobić backup wersji 2.6.0, z redmine i ror zawsze są cyrki. Raczej na Twoim miejscu próbowałbym ogarnąć problem z 3.0.0, zgłosić to na bugtrackerze, samemu próbować naprawić. Downgrade bazy danych może być nie możliwy do wykonania. Backup twoim przyjacielem , mam backup robiony codziennie, i po przywróceniu całego katalogu 2.6.0 oraz bazy to wywala mi ten błąd "NoMethodError (undefined method `mail' for #<User:0x007fc541704258>):" Co jest dla mnie dziwne bo wszystko jest dokładnie to samo co wcześniej. Downgrade bazy zrobiłęm przy którymś razie gdy z tym walczyłęm, i jedynym problemem było tylko brak "is_default" w tabeli issue_statuses, recznie wklepałęm i wystartowało, do czasu aż ten błąd się pojawił ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AttHost 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2015 Zapraszamy do nas pomożemy z Redminem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach