Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2006 Witam, pierwszy raz wykupilem domene. Wykupilem na: adresik.pl, no i ja zaplace, to wejde w panel uzytkownika, i jak mam sie zalogowac (chodzi o nick, czy login to ma byc domena, czy co innego) i jak wejde do tego panelu, jak zrobic zeby dzialala ta domena, poprostu ze jak w nia wejde e-saturn.net to bedzie moje forum tam. Co bedzie trzeba zmienic w danych ftp, prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2006 Witam, pierwszy raz wykupilem domene. Wykupilem na: adresik.pl, no i ja zaplace, to wejde w panel uzytkownika, i jak mam sie zalogowac (chodzi o nick, czy login to ma byc domena, czy co innego) i jak wejde do tego panelu, jak zrobic zeby dzialala ta domena, poprostu ze jak w nia wejde e-saturn.net to bedzie moje forum tam. Co bedzie trzeba zmienic w danych ftp, prosze o pomoc Czy rejestrując się tam/kupując domenę wybierałeś jakiś inny login oprócz nazwy domeny? Jeśli tak, to można się domyślać, że właśnie tego loginu należy użyć do dostępu do panelu. I czy tak trudno jest sprawdzić, co zadziała jako login? A żeby pod adresem domeny działała jakakolwiek strona, to trzeba tę domenę skierować na serwery DNS firmy, w której tę stronę (forum) utrzymujesz. Jak jesteś tak bardzo początkujący, to trzeba było wykupić domenę/serwer w firmie, która ma porządną obsługę klienta (polecam home.pl) i można się od niej dowiedzieć, co zrobić, żeby wszystko śmigało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2006 jak zrobic zeby dzialala ta domena, poprostu ze jak w nia wejde e-saturn.net to bedzie moje forum tam Na samej domenie nie postawisz forum. Potrzebny jest jeszcze hosting (miejsce na serwis/forum), pod który przekierujesz tą domene. Popatrz po ofertach hostingu na tym forum, i wybierz coś dla siebie. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 przecież wiem, mam serwer na livenet.pl (large) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stopa 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 Hi przecież wiem, mam serwer na livenet.pl (large) To musisz do serwera w livenet.pl dodac zakupiona domene przez panel administracyjny. Nastepnie zalogowac sie na panel zarzadzania domena i przypisac tej domenia DNS'y z livenet.pl i jesli nie jest automatycznie dodawana tworzona domana na serwerze livenet.pl to napisac do admina zeby dodal ta domena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 Wypunktuje pomimo odpowiedzi poprzednika 1. zaparkowanie domeny w panelu administracyjnym livenet (ew. można pisać do admina jeśli mamy problem z zaparkowaniem) 2. przekierowanie domeny (w panelu domeny) na dnsy livenet 3. odczekanie odpowiedniego odstepu czasu (do 48 godzin) az domena zacznie poprawnie kierowac na Twoj serwer w livenet 4. instalacja wybranego systemu forum na swoim serwerze 5. to wszystko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 Wchodze do tego panelu domeny, i pisze Domeny Oczekujące, i tam jest moja domena, DNSy podawalem przy rejestracji, wczoraj ja zarejstrowalem, mniej wiecej o tej godzinie. Wszystko mam dobrze czy musze cos zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wirtualny.info 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 a opłaciłeś? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 a opłaciłeś? tak, dzisiaj w poludnie wyslalem kase Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2006 tak, dzisiaj w poludnie wyslalem kase To pewnie jeszcze nie otrzymali wpłaty lub nie zaksięgowali. Może będzie szybciej jak prześlesz (faxem lub mailem) potwierdzenie wpłaty. To w większości firm wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2006 A trzeba tę domene podpiąc w cPanelu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wirtualny.info 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2006 jak nie podepniesz to jak jej chcesz używać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saturn 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2006 slabo sie na domenach znasz.. wcale nie trzeba podpinac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2006 slabo sie na domenach znasz.. wcale nie trzeba podpinac rotfl... oczywiscie, że trzeba, z tym, że w cPanelu masz dwie opcje -zaparkować lub podpiąć ... Przed chwilą sam nie miałeś pojęcia niczegoo domenach, a teraz kogos krytykujesz, nie mając najmniejszej racji...Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2006 Jeśli ma to działać jako domena to trzeba zaparkować/podpiąć ją na hostingu, lecz niektórzy dostawcy domen (nie pamiętam już dokładnie) oferują przekierowanie na URL - osobiście nigdy nie korzystałem, ale domyślam się że działa na zasadzie zwykłego aliasu. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach