karas 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2015 (edytowany) Witam mam problem z instalacją podstawowych usług. apache + php + mysql. Na serwerze VPS Windows server 2012. Zainstalowałem wszystko z jednego poradnika ale niestety nie chce mi to działać... podczas prób wczytania pliku php wyświetla mi się: HTTP Error 500.0 - Internal Server Error C:\PHP\php-cgi.exe - The FastCGI process exited unexpectedly Jak ten problem naprawić ? PS. Jest jakaś możliwość instalacji całej paczki odrazu ? jak np. Xampp czy Wamp, by na tym serwerze dobrze to działało ? Edytowano Luty 20, 2015 przez karas (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2015 Dlaczego zmagasz się z Windowsem? Apache, MySQL i PHP działają z powodzeniem pod Linuksem, dla którego masz 1000 poradników w sieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Luty 20, 2015 Przede wszystkim usuń to co masz aktualnie i wgraj wymieniony przez Ciebie XAMPP jeżeli zależy Ci aby postawić serwer na Windowsie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karas 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2015 (edytowany) blfr - zmagam się z Windowsem z konieczności, posiadania .net 4,5 l3eszcz - Czy na VPS postawiony na XAMPPie serwer będzie miał wydajność zbliżoną do wgranych ręcznie komponentów ? Czy na XAMPPie można podpiąć własną domenę ? bo szczerze powiedziawszy nigdy nie próbowałem Oraz czy to możliwe aby XAMPP miał zablokowany pory 80 na VPS ? Po instalacji iis8 bez problemu wklepujac ip, mogłem wejść z innego komputera na strone. Natomiast XAMPP ma problemy Edytowano Luty 20, 2015 przez karas (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach