Gość Kamillo Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Witam,Mam problem odnośnie nowo utworzonej strony i problem z wyświetlaniem w niej wpisów.Tak wygląda kod: <?php /* Template Name: Naj */ ?> <?php get_header(); ?> <div id="wrap"> <div id="content"> <div class="post-title">Naj</div> <?php query_posts('posts_per_page=3'); ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> <div id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>> <div class="posthome"><h2><a href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <div class="entry"> <?php the_post_thumbnail('thumbnail', array('class' => 'alignleft')); ?> <?php the_content('<span class="moretext">' . __('Czytaj dalej', 'themezee_lang') . '</span>'); ?> <div class="clear"></div> <?php wp_link_pages(); ?> </div> </div> </div> <?php endwhile; ?> <?php if(function_exists('wp_pagenavi')) { // if PageNavi is activated ?> <div class="more_posts"> <?php wp_pagenavi(); ?> </div> <?php } else { // Otherwise, use traditional Navigation ?> <div class="more_posts"> <span class="post_links"><?php next_posts_link(__('dalej', 'themezee_lang')) ?> <?php previous_posts_link (__('wstecz', 'themezee_lang')) ?></span> </div> <?php }?> </div> <?php get_sidebar(); ?> </div> <?php get_footer(); ?> Wszystko elegancko działa z jednym wyjątek.Na pierwszej stronie wyświetlają się trzy wpisy, po kliknięciu 'Dalej' na kolejnych stronach są te same wpisy co i na pierwszej.Jak to naprawić?Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Korzystasz z wp_pagenavi ? http://codex.wordpress.org/Template_Tags/next_post_link Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamillo Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Tak, korzystam z WP Pagenavi. Ale ten problem występuje tylko na tej jeden stronie, na innych stronach typu archiwum, kategorie itp wszystko działa bez problemu. Bardziej wydawało mi się, że problem leży w tym kodzie do wyświetlania wpisów, ale mogę się mylić. Co niby miałbym zmienić w tym Pagenavi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamillo Zgłoś post Napisano Luty 18, 2015 Nikt nic nie wiem? Zauważyłem jeszcze, że strony w nawigacji się nie zmieniają, czyli jest 5 stron, klikam na następną to dalej pokazuje w nawigacji, że jest to pierwsza strona. Co ciekawe w linku jest page2... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamillo Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2015 Witam,Odświeżę trochę temat z tym samym problemem. Może ktoś coś będzie wiedział.Ostatnio tym się nie zajmowałem, ale postanowiłem znowu spróbować.Opis problemu!Utworzyłem nową stronę dla WordPress. Chciałem, aby na jednej stronie wyświetlało się 4-6 najnowszych wpisów, a resztę na stronie 2, 3, 4 itd... Problem jest w tym, że na następnej stronie (czyli 2, 3 itd) wyświetlają się znów najnowsze wpisy. Jeśli ustawię, aby na stronie wyświetlało się 10 najnowszych wpisów to tak jest, tylko, że na stronie 2, 3 itd. wyświetlają się znów te wpisy. Kod do tej strony. <?php /* Template Name: Najnowsze wpisy */ ?> <?php get_header(); ?> <div id="wrap"> <div id="content"> <div class="post-title">Najlepsze posty</div> <?php query_posts('posts_per_page=4'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="posthome"> <div id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>> <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark"><?php the_title(); ?></a></h2> <div class="entry"> <?php the_post_thumbnail('thumbnail', array('class' => 'alignleft')); ?> <?php the_content('<span class="moretext">' . __('Czytaj dalej', 'themezee_lang') . '</span>'); ?> <div class="clear"></div> <?php wp_link_pages(); ?> </div> </div> </div> <?php endwhile; ?> <?php if(function_exists('wp_pagenavi')) { // if PageNavi is activated ?> <div class="more_posts"> <?php wp_pagenavi(); ?> </div> <?php } else { // Otherwise, use traditional Navigation ?> <div class="more_posts"> <span class="post_links"><?php next_posts_link(__('DALEJ', 'themezee_lang')) ?> <?php previous_posts_link (__('WSTECZ', 'themezee_lang')) ?></span> </div> <?php }?> <?php endif; ?> </div> <?php get_sidebar(); ?> </div> <?php get_footer(); ?> Paginacja/Stronicowanie na innych stronach działa poprawnie, nie korzystam ze wtyczki.Link do strony, o której mowa: http://tinyurl.com/ky8yyz5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamillo Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2015 Z pomocą przyszedł użytkownik innego forum. Taki kod okazał się rozwiązaniem: <?php $paged = (get_query_var('paged')) ? get_query_var('paged') : 1; query_posts('posts_per_page=3&paged=' . $paged); ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach