giddy 3 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2015 Jak jest z banana PI / Raspberry PI ?Czy mogę zainstalować zwykłą wersję debiana 6/7 na tym urządzeniu, czy musi to być jakiś dedykowany przez nich system? Specjalny na te urządzenia...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2015 Zainstalujesz co chcesz bez problemu. On ma również swój system o nazwie: Raspbian http://www.raspberrypi.org/downloads/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Hej, na swoim raspberry zainstalowałem Raspbiana ( bazuje na debianie ) jest zoptymalizowany pod raspberry. Do kontrolowania pinami możesz użyć WebIOpi. Ostatnio zrobiłem u siebie w mieszkaniu sterowanie sufitem przez urządzenia mobilne, a konkretnie włączanie halogenów / ledów, fajny bajer i polecam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Nie zainstalujesz każdego OSa. System musi wspierać procesory ARM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giddy 3 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Da się sprawdzić gdzieś, jakie systemy wspierają jakie procesory? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Może to Cię zainteresuje: http://www.linux-arm.info/index.php/raspberry-pi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mondziu 2 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2015 Zdecydowanie najłatwiej pytać po prostu bezpośrednio w sklepie, napisz co chcesz wiedzieć to ci odpowiedzą. Tylko piszę o sklepach, które się specjalizują akurat w tym temacie - nie przypadkowych ze wszystkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lowka 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2015 Jeśli chodzi o akcesoria do banana to jaki sklep? Ematador.pl, coś jeszcze? Czy jeszcze jakiś inny sklep ma inne, albo te same? Które są najbardziej wartościowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Luty 26, 2015 Trochę zakupów na botland.pl zrobiłem, całkiem spory wybór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mondziu 2 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2015 A widzisz coś więcej wartościowego niż klawiatura, dodatkowa pamięć i wyświetlacz? Co masz u siebie? Nie wiem czy w ogóle ma sens jeszcze kupowanie czegoś dodatkowo. A jeśli tak, to czego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach