fuqet 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2015 (edytowany) Witam. Chcialbym sie dowiedziec, czy jest mozliwosc, abym mogl zrobic dostep do danego portu tylko dla wybranych adresów ip. Dokladniej chodzi o to ze mam aplikacje dzialajaca na adresie ip i porcie, powiedzmy 22.222.2.2:5511 i chcem abym tylko ja mogl sie laczyc z tym portem tzn. moj adres IP a dla innych uzytkownikow z innym ip byl on zablokowany. Mam nadzieje, ze napisalem dosc zrozumiale dzieki. Edytowano Luty 15, 2015 przez fuqet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2015 Tak. Na przykład, jeśli masz politykę ACCEPT i połączenie jest po tcp, iptables -A INPUT ! -s twoje.ipv4/32 -p tcp -m tcp --dport 5511 -j DROP 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuqet 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2015 Dziekuje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuqet 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2015 Witam ponownie. Niestety podana regula nie dziala. Chcialbym zablokowac port 5511 dla wszystkich innych uzytkownikow internetu, a odblokowac go tylko dla mojego ip powiedzmy 192.168.1.1. Powyzsza regula blokowala dostep z mojego IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Wykrzynik przepisałeś? Jeżeli tak i nadal nie działa, to zamiast DROP daj accept i dodaj następną regułę bez parametru -s i juz z DROP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 tylko dla mojego ip powiedzmy 192.168.1.1 To jest prywatne IP. Czy serwer jest w sieci lokalnej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuqet 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 To jest prywatne IP. Czy serwer jest w sieci lokalnej? Moja aplikacja dziala przez przegladarke, a po wpisaniu reguly ktora podal bflr, serwer blokuje mi dostep przez przegladarke. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach