Fortson 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Cześć, postanowiłem zmienić Windows 7 na Linux Ubuntu 14.04. System instaluje z pendrive, a obraz pobrałem z oficjalnej strony. Dodam, że Ubuntu instaluję na czystym HDD. Kilka sekund po zalogowaniu się caly system dostaje zwiechy. Ktoś jest w stanie pomóc? Dodam jeszcze zdjęcie jak wygląda obraz po chwili od zalogowania i poruszenia myszką. Stało się to tylko raz, a za każdym razem następuje zwiecha po zalogowaniu. Instalowałem już 4 razy. Dodam, że na Windowsie siedziałem od początku nabycia dysku (ponad rok) i nie spotkałem się z żadnym problemem. Jutro spróbuję jeszcze raz nagrać system na innego pendrive. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Sprzęt jaki masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Odpalałeś Ubuntu z opcji live by sprawdzić czy też tak się dzieje kiedy nie zainstalujesz systemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Od razu instalowałem, spróbuję odpalić live. Sprzęt: AMD Athlon II x2 265 2,6 GHz GoodRam DDRIII 4GB WdD Blue 320 GB Karta zintegrowana z płytą - nvidia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Poradzilem sobie, można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Rozwiązanie napisz. Pomożesz innym ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fortson 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2015 Przed zalogowaniem się na konto odpalilem konsolę. W niej wpisałem podstawowe komendy apt-get update i apt-get upgrade, potem instalacja sterowników nvidi z poziomu konsoli i restart komputera. Po zalogowaniu wszystko śmiga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach