baltazar_gabka 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 Witam.Mam problem z wysyłaniem poczty do hotmail.Gdy wysyłam maila na skrzynkę hotmail - maile nie dochodzą.Po dodanu adresu email do adresów - maile zaczynają dochodzić.W nagłówku mam taki coś: Authentication-Results: hotmail.com; spf=temperror (sender IP is 91.234.146.70) smtp.mailfrom=pawel@example.net; dkim=pass Co ciekawe spf na gmail i o2 wyglada tak: Received-SPF: pass (mx13.o2.pl: domain of pawel@example.net Miał ktoś podobny problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 (edytowany) Tak, to coś po ich stronie z DNS-ami. Gdzieś trzeba się dopisać na jakąś listę, ale pamiętam, że chyba odpuściłem. Swoją drogą, drugi rezultat w Google. Edytowano Luty 12, 2015 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baltazar_gabka 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 Czytałem tą stronę. Nawet wysyłałem maila. Dostałem zwrotkę od nich: Diagnostic-Code: smtp;550 5.1.1 RESOLVER.ADR.RecipNotFound; not found Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 A dawno wysłałeś pierwszego maila do hotmail? Mój serwer już przechodzi, więc może teraz cacheują automatycznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baltazar_gabka 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 Spf mam już od dawna skonfigurowane. Dzisiaj dodąłem jeszcze dkim. Zobacze jutro może przejdzie. Podobno dwa razy dziennie jest aktualizacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach