krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 (edytowany) Witam potrzebuje hosting pod kilkanaście wordpressów. Czy w tym przypadku konieczny jest serwer dedykowany?? Edytowano Luty 9, 2015 przez krzysztof_kf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Zdecydowanie nie! jeżeli są zarządzane z tz głową. Klienci u nas mają i nie stanowi to problemu. http://sixwishlist.com/pl/dedicated-hosting/ lub coś mniejszego: http://sixwishlist.com/pl/hosting/ lub usługi opłacane co miesiąc: http://sixwishlist.com/pl/monthly-hosting-plans/ Jak jesteś zainteresowany to zapraszam do dyskusji tom@sixwishlist.com. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Jeśli osoba nastawiona jest na vps/dedyk, to można przyjąć że WP nieco zajeżdża serwer, tak więc nie rozumiem dlaczego @SiXwishlist próbuje usilnie wcisnąć hosting. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 (edytowany) Chodzi mi głównie że mam zamiar upchać na jednym serwerze z 50 wordpressów na których łączny ruch co miesiąc będzie w granicach 2 000 UU. Więc jak to widzicie?? Edytowano Luty 9, 2015 przez krzysztof_kf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 (edytowany) Witam potrzebuje hosting pod kilkanaście wordpressów. Czy w tym przypadku konieczny jest serwer dedykowany?? Jeśli osoba nastawiona jest na vps/dedyk, to można przyjąć że WP nieco zajeżdża serwer, tak więc nie rozumiem dlaczego @SiXwishlist próbuje usilnie wcisnąć hosting. Nie widzę żeby była nastawiona a jedynie użytkownik zadał pytanie. Więc co mam zrobić z klientami co mają po 15 czy 20 wordpress-ów? Przepraszam kupcie serwer dedykowany? 50 wordpress-ów to już kilkadziesiąt. Natomiast dalej twierdze że to nie problem. Edytowano Luty 9, 2015 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Przy takim ruchu nie ważne co weźmie i tak będzie dobrze. @SiX ma dobrą ofertę + support więc warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Nie widzę żeby była nastawiona a jedynie użytkownik zadał pytanie. a ja widze; Określ czego szukasz:: dedykowane/VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 a ja widze; Określ czego szukasz:: dedykowane/VPS Klapki na oczy jak koń i do przodu... Wyraźnie napisał: Czy w tym przypadku konieczny jest serwer dedykowany?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Klapki na oczy jak koń i do przodu... Wyraźnie napisał: No wlasnie, nigdzie wzmianki o hostingu (vps to nie hosting, jakbys nie wiedzial), a na shareda niepchalbym 50 WP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 50 sztuk WP to nie jest kilkanaście.. nie stawiałbym tego na żadnym sharedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Ja bym wziął VPS-a albo trzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2015 Spoko, sixwishlist obsłuży to na hostingu przy płatności rocznej w cenie nie przekraczającej 60 PLN, no stress Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Czy po prostu wziąć VPS i mieć święty spokój?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Czy po prostu wziąć VPS i mieć święty spokój?? I to nie słabego vps-a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 (edytowany) --- Edytowano Wrzesień 5, 2017 przez Vasthi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mondziu 2 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Kwestia tego co się będzie na tych stronach działo - jeśli na serwisy będą wchodziły tylko roboty wyszukiwarek to normalne konto dzielone wystarczy, nawet nie specjalnie duże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 @mondziu To nie będą serwisy tylko strony firmowe każda oddzielnie dla danego miasta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 troszkę ponad 50 wordpressów z dużym ruchem ma jeden z moich "podopiecznych". Wcześniej był na dwóch VPSach, które nie dały rady i w zeszłym roku przerzuciłem go na dedyka. Ulga sprzętu niemiłosierna, zasoby są na potencjalnie nowe instalki WP. CPU jedzie powiedzmy 20-30% procka 8 rdzeniowego i z 10GB ramu leci na to (praktycznie sama baza). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 (edytowany) Kamikadze a powiedz mi potrzebuje serwer powiedzmy na 50-60 wordpressów. Ruch na każdym z nich powiedzmy do 100 UU dziennie. Więc w tym przypadku jaki serwer byś polecił?? Edytowano Luty 10, 2015 przez krzysztof_kf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Trzy-cztery VPS-y. Serio. Wygodniej i taniej jest wybrać jakąś chmurkę, gdzie zawsze możesz dołożyć serwer, niż wszystko składać na barki jednego dedyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Za dużo polemizujecie. Czy wszystkie firmy funkcjonują na sprzęcie o tej samej wydajności? Czy overselling vpsów i serwerów współdzielonych w firmach jest taki sam? Krzysztof, rozglądnij się za dobrą firmą. Zacznij od dobrego jakościowo współdzielonego albo vps'a. Będziesz miał x-dziesiąt WP'ów, więc dobrze byłoby mieć wykres obciążenia jakie będą generować. Postaw jednego, zoptymalizuj najlepiej jak tylko Ci się uda - i później w oparciu o to stawiaj następne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 https://serveradmin.pl/Serwery-dedykowane_f_6to jest albo AMD I albo Intel I, nie pamiętam teraz Tylko weź sobie inną firmę, może w lepszej cenie będzie. Klient wybrał tą, nie dał się przekonać do innej. Miał wcześniej dwa VPSy w tej samej firmie i w tej samej cenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Generalnie sprawa wygląda tak:Załóżmy, że na hostingu X jest kont WWW (jeden serwer), na każdym z nich są różne typy skryptów a na 50 jest Wordpress zoptymalizowany + "zabezpieczony" przed atakiem spambotów. Pytanie - Czy taki hosting utrzyma 1000 stron w tym 50 wordpressów zakładając, że są zoptymalizowane? Moja opinia: Tak, jeżeli te konta WWW utrzymuje firma, która się tym zajmuje od wielu lat i stworzyła własne patche na serwer WWW bądź z umysłem rozmieszcza konta. Do autora: Przejrzyj oferty współdzielonych znanych marek w poszukiwaniu resellera jeżeli zależy Ci na niskiej cenie. Jeżeli zależy Ci na jakości zainwestuj w dedyk z pomocą administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztof_kf 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 (edytowany) Na razie mam na zenbox.pl na jednym serwerze z 20 wordpressów i śmiga. Więc dlatego się pytam jak będzie sprawa przedstawiać gdy będzie około 50 wp. Edytowano Luty 10, 2015 przez krzysztof_kf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Na razie mam na zenbox.pl na jednym serwerze z 20 wordpressów i śmiga. Więc dlatego się pytam jak będzie sprawa przedstawiać gdy będzie około 50 wp. Najlepiej sprawdź to osobiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach