` Chuck # 2 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2015 Witam, Mam problem związany z nadaniem praw userowi na dany katalog. W katalogu home mam kilka podkatalogów, chciałbym aby danu użytkownik miał prawa do swojego katalogu i nie mógł przeglądać innych folderów. Obecnie wygląda to tak ,że po zalogowaniu jest w poprawnym katalogu , lecz ma prawa do cofnięcia do katalogu home, a nawet wejście do roota. Nie mam pojęcia co mam źle zrobione. Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2015 Dodaj do configu: DefaultRoot ~ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
` Chuck # 2 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2015 Dodałem do proftd.conf lecz niestety nie pomogło. Dalej user określonego folderu może przegladać inneg katalgi ,a nawet cofnac do root folderów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2015 Napisz dokładnie krok po kroku jak wcieliłeś w życie poradę kolegi HaPe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 8, 2015 A zrestartowałeś proftpd? /etc/init.d/proftpd restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
` Chuck # 2 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2015 A zrestartowałeś proftpd? /etc/init.d/proftpd restart Tak.Ale dopiero po tym poście oczywiście pomogło od razu. Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach