Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2015 Hej,Gdyby ktoś się zastanawiał nad zakupem Banana Pi, Raspberry Pi i akcesoriów do nich, to polecam sprawdzone i tanie (najtańsze?) źródło:Banana Pi ~164 PLN + akcesoria Raspberry Pi B+ 512 MB ~146 PLN + akcesoria Nawet nie byłem świadom tak niskich kosztów i szerokiego wyboru akcesoriów Wysyłka u nich zajmuje ~2-3 tygodnie, uznają problemy z działaniem sprzętu po odbiorze (zwrot pieniędzy lub wysyłka sprawnego sprzętu). Obsługują płatności PayPal, więc można podpiąć kartę i płacić bezproblemowo w złotówkach - mają bardzo korzystny przelicznik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Obsługują płatności PayPal, więc można podpiąć kartę i płacić bezproblemowo w złotówkach - mają bardzo korzystny przelicznik. Kto? Paypal? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptrkchn 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Ja takie rzeczy wolę kupować od chinczykow na aliexpress. Fakt, trzeba czekać trochę dłużej na towar ale jest znacznie taniej ) teraz czekam na banana pro, które kupiłem w cenie właśnie około 160zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Robson, miałem na myśli różnicę w cenie rynkowej dolara (w Polsce), a cenę tego samego dolara w sklepie. Nie wiem jakie PayPal stosuje przeliczniki, interesuje mnie "efekt końcowy".Ali jest spoko, jak się ma konto walutowe itd. Tutaj nie musisz sprawdzać opinii, towar jest w pełni sprawny, szybko obsługują zgłoszenia - wszystko na + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Jeśli w temacie kupna, RPI to ja zachęcam do kupna obecnie RPI 2. Cena prawie ta sama a wydajność podobno 6x. A na pewno ma już 1gb ramu i 4cory a to już dużo w porównaniu do RPI B+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptrkchn 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Tak to prawda, ale z tego co czytałem to jest 6 razy szybszy na operacjach wielowatkowych A 1.5x szybszy na jednym watku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 potwierdzę jak przetestuje, ale to raczej dość logiczne, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptrkchn 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Ok bardzo chętnie zaopatrze się w nowa płytkę. Daj znać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 (edytowany) Ja do płatności w USD używam karty VISA prepaid. Można zasilić ją w banku peelnami albo kupić $ w kantorze i wpłacić na rachunek techniczny. Albo oczywiście można przelać polskie złotówki ze swojego osobistego konta na konto techniczne rozliczane w $. No właśnie...chcę zapłacić na banggood.com za pomocą karty prepaid VISA i nie widzę w opcjach takiej możlwości... Edytowano Luty 6, 2015 przez pekus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Tak to prawda, ale z tego co czytałem to jest 6 razy szybszy na operacjach wielowatkowych A 1.5x szybszy na jednym watku napewno przekłada się na pobór prądu, najistotniejszą zaletę drobiazgu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Pekus, ja używam PayPal połączonego z tradycyjnym rachunkiem - spróbuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Po wypłacie pewnie się zainteresuje takim sprzętem tylko nie mam monitora pod hdmi jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Dzięki za wskazówkę Bartosz Z. Pogięte troche A jak wygląda sprawa "przwalutowania"? Jeśli dobrze rozumiem, pod konto na PP podpinam konto złotówkowe w mBanku i...? np. chcę zapłacić 9$ za towar... jak wygląda procedura? Kiedyś czytałem co i jak na PP ale ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 są konwertery za parę zł, zachęcam do zabawy są fajne projekty w necie, można zrobić coś samemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 @Kamikadze: zerknij na takie coś... KONWERTER ADAPTER z HDMI na VGA D-Sub FULL HD. Są tez na all... jakieś odmiany z audio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 (edytowany) Pekus, nie pogięte - idealne 1. Zakładasz konto PayPal2. Logujesz się, na konto PP podpinasz swoją najzwyklejszą kartę do bankomatu3. Wpisujesz tytuł transakcji, jaką obciążyli Twoje konto (w celu weryfikacji)4. Po spięciu tradycyjnego rachunku z PP możesz w BangGood zapłacić normalnie złotówkami - wystarczy, że zmienisz sobie walutę w interfejsie. Według mnie, to bardzo wygodne rozwiązanie.EDIT: Przy okazji.. Niedawno rzucili promo na powerbanki Xiaomi 10400 mAh za niecałe 68 PLN - w Polsce zaczynają się od stówki, a naprawdę robią robotę Edytowano Luty 6, 2015 przez Bartosz Z (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Dzięki Bartosz Z. Ja po prostu nie lubie kombinować fajnie się kupuje na aliexpress Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 Kombinacje masz tylko przy podpięciu karty (rachunku) do konta PP, później tylko klikasz "Kup" i reszta dzieje się automagicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2015 EDIT: Przy okazji.. Niedawno rzucili promo na powerbanki Xiaomi 10400 mAh za niecałe 68 PLN - w Polsce zaczynają się od stówki, a naprawdę robią robotę Za te same pieniądze kupię na ebayu bez promocji, po tym samym złodziejskim przeliczniku ewentualnie od Chińczyka za połowę ceny ale będę musiał z 2 tygodnie za przesyłką czekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2015 Wystawili Raspberry Pi B+ za 128 PLN Do jutra do 17:00 jest aktywna promocja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2015 (edytowany) [...] Edytowano Luty 11, 2015 przez pekus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2015 (edytowany) Wystawili Raspberry Pi B+ za 128 PLN Do jutra do 17:00 jest aktywna promocja. W polskim oddziale RS (oficjalny dystrybutor na świat) dostaniesz za 105 PLN netto, więc słaba ta promocja http://pl.rs-online.com/web/p/processor-microcontroller-development-kits/8111284/ Edytowano Luty 11, 2015 przez geekboy68k (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 Geekboy, w takim razie nie wiem skąd ponad 460 wyświetleń tematu, jak każdy przecież wiedział o cenie Malinki w polskim oddziale oficjalnego dystrybutora Nie siedzę jakoś specjalnie w świecie tych mikrokomputerków, a chciałem dać dobre info ewentualnym zainteresowanym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 No ja też nie wiem, ale sam widzisz jakie są ceny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 12, 2015 Ej no ale zaraz. Promocja dotyczy przecież ceny (przeceny) w danym sklepie a nie najniższej na świecie / w danym kraju. Nie rozumiem po co dyskusja że gdzieś taniej jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach