Misiu23 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 Nie mam u was konta, ale nasuwa mi się takie małe pytanie, bo piszecie o kontakcie z wami jak są jakieś problemy, ok, ale w jaki sposób klienci się mają z wami skontaktować poprzez tickety jak wasza strona nie działa ? i np meile też nie działają ? mają was zasypywac telefonami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 Nie mam u was konta, ale nasuwa mi się takie małe pytanie, bo piszecie o kontakcie z wami jak są jakieś problemy, ok, ale w jaki sposób klienci się mają z wami skontaktować poprzez tickety jak wasza strona nie działa ? i np meile też nie działają ? mają was zasypywac telefonami ? Zostało to nieco naciągnięte tak jak prawie cały ten temat, strona działała prawidłowo jednak przy długim czasie nawiązywania połączenia z maszyną podczas nagminnego restartowania usługi brakowało zerwania połączenia ssh. W rezultacie przeglądarka mieliła cały czas w kółko to połączenie. Nanieśliśmy korektę. Mail był również cały czas aktywny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 W OVH możesz zapłacić jeszcze mniej, a z DDoS-ami sobie nieźle radzą. Oczekiwanie, że dostawca się nie złoży pod atakiem nie jest nierozsądne nawet przy niższych cenach. Nie ma to jak porownywac OVH - wielka firma z wlasnymi DC do microvps - brawo! 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2015 Jak klientowi zależy na rodzinnej atmosferze, weźmie to pod uwagę, ale jeśli efekt skali jest po stronie operatora, to zostaje wybrać dużego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kubah Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2015 Wyżej masz odpowiedź, forum nie jest żadnym oficjalnym supportem naszej firmy więc nie oczekuj od nas, że będziemy się tutaj chodzić tłumaczyć. Bardzo rzeczowa odpowiedź ^^, ale gadać, że "DDoSują" to już na forum można jak ktoś pyta z czystej ciekawości jaki był atak, że położył wszystko i nie wpadł w BH to już cisza.. I nie jestem z Państwem na Ty Jak wspomniałem, śmierdzi mi trochę fakt, że jak w SDC były ataki to każdy to odczuwał, a tymczasem w temacie SDC cisza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2015 W internecie, na forach panuje zasada, że wszyscy są na Ty... 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2015 Bardzo rzeczowa odpowiedź ^^, ale gadać, że "DDoSują" to już na forum można jak ktoś pyta z czystej ciekawości jaki był atak, że położył wszystko i nie wpadł w BH to już cisza.. I nie jestem z Państwem na Ty Jak wspomniałem, śmierdzi mi trochę fakt, że jak w SDC były ataki to każdy to odczuwał, a tymczasem w temacie SDC cisza Szanowny Panie, ubolewam, nad faktem, że na publicznym forum ludzie zwracają się do siebie per Ty, pozwoliłem sobie znieważyć Pańską osobę takim zachowaniem za co przepraszam, mam nadzieje że będzie Pan teraz ukontentowany... 4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2015 Wakacje to i "Panów" w sieci przybyło:) 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Co się ostatnio dzieje z MicroVPS że taki hejt leci? http://www.webhostingtalk.pl/opinie/firma/382-microvps-pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 To samo co z ZB. Dostali klientów i nie utrzymali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Tak to jest jak się oferuje usługi poniżej kosztów. Niestety ale matematyki nie da się oszukać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 (edytowany) To samo co z ZB. Dostali klientów i nie utrzymali. Związek Budowlańców ? Tak to jest jak się oferuje usługi poniżej kosztów. Niestety ale matematyki nie da się oszukać. Czasem matematyka nie ma nic do rzeczy jak ktoś trzyma własne projekty finansujące w 200% usługę. Niemniej jednak szkoda że nie napisali jakiegoś drobnego stanowiska ze swojej strony lub po prostu chcą uniknąć dziwnych treści od gimbazy. Edytowano Grudzień 17, 2015 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Związek Budowlańców ? Zauważyłem, że ostatnio dużo śmieszkujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Zauważyłem, że ostatnio dużo śmieszkujesz Często jestem w Holandii co automatycznie przekłada się na dobre samopoczucie Polecam... wspaniałe miejsce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Często jestem w Holandii co automatycznie przekłada się na dobre samopoczucie Polecam... wspaniałe miejsce Mniej zielonego! Zenbox miałem na myśli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2015 Jakiś pad? VPS nie chce ruszyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emay 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 microvps.pl leży ? Stronka nie bangla vps zresztą też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 Działa i jest widoczny tylko 2gi DNS w OVH, nameservers: ns2.microvps.pl. [149.202.47.216] http://149.202.47.216/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 ciekawoska: ich www.microsms.pl tez nie dziala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 microvps.pl leży ? Stronka nie bangla vps zresztą też. Wczoraj na FB pisali że im OVH połączenia na port zablokowali czy coś takiego i dziś mają dzwonić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 Na fejsie wczoraj pisali że jest kosa z ovh Z przykrością informujemy, że posiadamy problemy z naszym serwerem webowym - OVH blokuje port UDP i nie jesteśmy w żaden sposób nic zdziałać. Z samego rana będziemy do nich dzwonić. Za utrudnienia przepraszamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amivoytec 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 Ale to nijak się ma do tego, że wszystkie VPS leżą i kwiczą, bo są w Sprint DC, a nie w OVH. ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 Ale to nijak się ma do tego, że wszystkie VPS leżą i kwiczą, bo są w Sprint DC, a nie w OVH. ;] Nie wiem o czym mówisz, mój działa stabilnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 Domniemam, że zablokowali port 53 UDP (DNS). Z tego co widać w bazie Whois zarówno DNS jak i strona są uruchomione na tej samej fizycznej maszynie. Ponadto, używają w dodatku tylko jednego serwera DNS, więc jak OVH zablokowało im port 53 UDP, no to wszystkie ich domeny/subdomeny leżą i kwiczą. fiberhost.pl nameservers: ns1.fiberhost.pl. [149.202.47.216] ns2.fiberhost.pl. [149.202.47.216] microvps.pl nameservers: ns2.microvps.pl. [149.202.47.216] microsms.pl nameservers: ns1.microsms.pl. [149.202.47.216] ns2.microsms.pl. [149.202.47.216] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 To powinna być przestroga dla wszystkich. Firma trzyma kilka domen na 1 serwerze. Gdyby trzymała strony na 1 serwerze to ok, ale domeny.... Już można było te 15zł/mies. wydać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach