protoplasta 25 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2015 Posiadam serwer 8 rdzeniowy, co prawda te rdzenie to zbyt wydajne nie są ale czasami jeden proces php potrafi generować spore obciążenie stąd moje pytanie czy takowy proces potrafi korzystać z kilku rdzeni. Debian 7 x64 nginx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2015 Z tego co wiem to raczej marne szanse. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2015 Może pthreads pomoże? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2015 Z tego co wiem, to niestety php nie obsługuje jako takiej wielowątkowości (w końcu to tylko parsowanie) i jeden proces php działa tylko na jednym rdzeniu (dlatego stoi kilka instancji php). Musiałbyś raczej pomyśleć o optymalizacji skryptów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ptrkchn 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2015 Zainteresuj się gearman"em. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach