giddy 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Witam.Mam pewien problem, dzisiaj, ciężko powiedzieć o której godzinie, jedna z moich domen, po prostu przestała działać.Po stronie serwera wszystko okej. Niby na home.pl, tam gdzie jest domena, normalnie widnieje itd. ale nie działa. Wyskakuje Nie odnaleziono serweraFirefox nie może odnaleźć serwera www.video-url.com. Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe. Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. Trwa to już na pewno więcej niż 4 godziny. Domena działa już ok. trzy tygodnie, i nic nie było ruszane przy niej od tamtego czasu. Dla sprawdzenia czy na pewno to wina domeny, zmieniałem dnsy, na inny hosting, a później wziąłem przekierowanie na IP. Sprawdzałem przez bramki proxy (te zawsze od razu działały, gdy zmieniało się DNSy) i wywala mi błąd: The requested resource could not be loaded. libcurl returned the error:Couldn't resolve host 'www.site.com' Co to może być...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Wygląda na to, że strefa domeny jest utworzona poprawnie na serwerach DNS Home.Pisałeś do nich w tej sprawie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giddy 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Napisałem, ale na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Domena wg whois jest zawieszona - zapewne nie potwierdziłeś danych właściciela, poszukaj maila od rejestratora: https://pomoc.home.pl/produkty/domeny/1020. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giddy 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Dokładnie taki był powód. Ale pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Czy dotyczy to tylko domen .com ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Weryfikacja dotyczy wszystkich domen globalnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach