Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Czy bardzo będzie, źle jak router zamknę w metalowej skrzynce tzn. obudowie od komputera. Mocno sygnał straci na jakości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Wystaw antenę na zewnątrz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Już myślałem że chodzi o jakąś obudowę rack wiszącą Podejrzewam że straci ci z 5-10%. Wszystko zależy ile masz na odbiorze zasięgu tzn. Czy masz na styk czy w miarę dobry zasięg i kierunek anteny. Testuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Ja mam router z wifi dla gości zamknięty w puszczce z patch-panelem, gdzie dochodzą wszystkie patchcordy z mieszkania. Stracił dobre 50% zasięgu, ale jako, że to wifi dla gości to niespecjalnie się tym martwię. Ale rzeczywiście dobrą opcją może być przedłużenie przewodu antenowego i wyciągnięcie anteny na zewnętrz, lub jeżeli jest taka opcja to po prostu przykręcenie go anteną do obudowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 http://allegro.pl/kabel-antena-wifi-przejsciowka-pigtail-3m-szczecin-i4992938395.htmlten kabel będzie dobry? czy inny bo tylko taki znalazłem ale taki długi mi nie potrzebny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Podaj model routera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
metrowy 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 http://allegro.pl/kabel-antena-wifi-przejsciowka-pigtail-3m-szczecin-i4992938395.htmlten kabel będzie dobry? czy inny bo tylko taki znalazłem ale taki długi mi nie potrzebny oni i tak to z metra tną pewnie patrzysz na złącza jakie są potrzebne i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Prawdopodobnie potrzebujesz przewodu RF 5 i wtyków/gniazd RP-SMA po obu stronach.Według mnie router lepiej zostawić na zewnątrz, bo na samym kablu i wtykach będziesz mieć już straty.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 router to edmiax 6200n Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Antena w nim możliwa jest do odkręcenia? Znalazłem jeden obrazek z odkręconą anteną, ale podejrzewam, że może to być dolutowany connector. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 tak odkręcana standardową wywaliłem i kupiłem mocniejszą, bo nie miałem zasięgu w altance jak latem tam siedziałem. Dziś po powrocie do domu zobaczę czy w całym domu bangla net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Wywaliłem router z tego blaszaka. W drugim końcu domu jest nikły zasięg mi jakoś mocno nie opadł ale też mam gorszy. Postawie go na blaszaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach