Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Nie mogę ogarnąć do końca tego tematu. Problem tkwi w tym, że jak włączę autorespondera to on odpowiada podwójnie. 1. konta są jako wirtuale 2. autoresponder jest uruchamiany w virtual aliasach, typu: ktos@domena.pl -> ktos@domena.pl ktos@domena.pl@autoresponder.domena.pl 3. altermime jest ustawiony jako content_filter W takiej konfiguracji aby nie otrzymywać podwójnych emaili, muszę albo zrezygnować z pozostawienia emaili na skrzynce właściciela albo zrezygnować z altermime. Czy ktoś wykrozystywał altermime z innym sposobem niż zwracanie przez sendmail ? Walczył ktoś z takim tematem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2015 Ok, ochłonąłem i ogarnąłem to w ten sposób, że ze skryptu altermime wywyołuje autorespondera, problem z załatwienie to przez virutal aliasy&transport powodował duplikowanie autoodpowiedzi. Temat zamknięty. Ps. Nie mogłem edytować posta, ani zmienić tematu. Dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach