ptrkchn 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2015 Powiedzmy że będę świadczył usługi sprzedaży serwerów vps. Powiedzmy, że będę je hostowal na serwerze dedykowanym z innej firmy, od której dostanę jeden adres. Skąd wziąć IP dla wirtualek? W dobie kryzysu ipv4 ciężko o jakikolwiek Pytania mam dwa: 1. Czy mogę uruchamiac vpsy i kierować na nie ruch za pomocą dns (np s634678.jakaś domena.pl)? Czy mogą powstać przez to jakieś problemy dla klientów? Albo czy wyniki działań któregoś klienta mogą wpłynąć na vpsy z tej samej maszyny? 2. Przejrzałem oferty wielu firm z dedykami i tylko ovh daje dużo adresów. Czy istnieje w Polsce jakaś firma która dorzuca ipki do dedykow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2015 W SprintDataCenter możesz dokupić sobie IP do maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2015 W każdym DC możesz dokupic IP dla VPSów, adresów IP jeszcze troche jest, nie martw się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach