Various 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Witam Mój problem wygląda tak: Mam dynamiczne IP i przekierowanie z no-ip.org, dajmy na to serwer.noip.com. Mam postawiony serwer Apache i BIND, Apache skonfigurowany na Vhosty poprawnie, test lokalnie działa. Jak skonfigurować BIND (i czy jest to możliwe), by obsługiwał subdomeny np. strona1.serwer.noip.com ? Przejrzałem już wszystkie configi i tutki, ale wydaje mi się, że dalej nie rozumiem do końca systemu DNS.. Zapytanie wygląda tak: kto obsługuje .com -> dostaje adres IP -> odpytuje ten serwer kto obsługuje noip -> dostaje adres IP -> odpytuje kto obsługuje serwer -> dostaje adres IP mojego serwera -> i tu teoretycznie odpytuje serwer (moje IP) DNS, który sobie postawiłem, kto obsługuje strona1 i powinien zwrócić własne IP do obsługi tej subdomeny, lecz to tak nie działa. Byłbym wdzięczny jak by ktoś mnie naprostował, jak to wygląda i jak zrealizować sobie tworzenie własnych subdomen. Z góry dziękuję Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2015 W no-ip.com musisz sobie włączyć obsługę wildcard (*.serwer.noip.com). Jest to jednak odpłatne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach