Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Witajcie, chciałbym nauczyć się stawiania serwerów wirtualnych potocznie zwanych VPS, jako że jakotako obezeznanie z Linuxem mam itd. To poszukuje jakiś tutoriali nawet anglojęzycznych jak odpalić na początek np. debiana w openVZ i z panelem hyperVM Nie mogę nigdzie natrafić na tutki odpalania vps na maszynie dedykowanej. Co do instalacji hyperVM to widzialem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Musisz zainstalować kernela openvz, dopiero wtedy będziesz mógł tworzyć serwery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Do OpenVZ zdecydowanie Centos. Na debianie możesz proxmoxa postawić i wtedy masz duże pole do działania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Nie idź w panele bo się nie nauczysz bo tam tylko sobie wyklikujesz. http://openvz.org/Installation_on_Debian Ja jeden z projektów panelu (oczywiście taki dla siebie) robiłem na podstawie tej strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach