bryty 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 Witam, Mam problem z przekierowaniem domeny na VPS. Ustawiłem przekierowanie subdomen rekordem A i działają bez problemu. Jednak problemem jest główna domena, która nie działa i nie mam pojęcia dlaczego. Domena testowana na nginx, oraz apache2 Konfiguracja apache2 <VirtualHost *:80> DocumentRoot /var/www ServerName www.domena.pl ServerAlias www.domena.pl domena.pl </VirtualHost> Oczywiście adres www.domena.pl działa. Jedynym problemem jest domena główna "domena.pl", która w ogóle nie działa i nie odpowiada na pingowanie. Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 Spróbuj: ServerName domena.pl ServerAlias www.domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryty 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 Nadal to samo. Chciałbym zapytać czy nie trzeba nic dodatkowe zmieniać jak n.p dodać jakiś wpis w /etc/hosts czy może zainstalować dodatkowy soft. Próbowałem już wszystkiego na nginx i apachu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 Myślę, że kluczem jest informacja i nie odpowiada na pingowanie. Podaj domenę lub chociaż strefę NS-a dla tej domeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryty 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2015 (edytowany) Już wszystko działa, domena miała zmieniane DNS co zapewne było przyczyną. Dzięki za pomoc Edytowano Styczeń 18, 2015 przez bryty (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach