MicroVPS.pl 85 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 Zastanawiam się jak to jest z kodowaniem haseł w bazach danych banków. Jeśli stosują metodę okienek np. jak pekaofirma to żeby porównać 2, 5, czy 10 miejsce muszą mieć dostęp do całego hasła niezakodowanego. Dobrze myślę czy działa to trochę inaczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 Albo hashują wszystkie możliwe kombinacje, przynajmniej te, których używają. Ale znając życie, mają w plaintekście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 W pierwszej chwili też pomyślałem tak jak blfr, ale wydawało mi się to zbyt mało... wyrafinowane. Na pewno musi być gdzieś zapisana informacja o długości hasła żeby system nie zapytał o 11 znak 10 znakowego hasła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
razor 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 Zapoznaj się z tym linkiem: http://www.smartarchitects.co.uk/news/9/56/Partial-Passwords---How.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2015 Można równie dobrze pojechać po bandzie i sobie dodać dodatkowe pole w bazie o nazwie "password_length". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aska85 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2015 Tak samo też jest w BZWBK. Też się zastanawiała wielokrotnie jak to jest Na pewno znają ile jest cyfr w naszym haśle i wydaje mi się że znają nasze całe hasło. Ale czy to jest dozwolone? W pewnym sensie to jest strach że ci z banków i osoby zajmujące się ich domeną mają wejścia do naszego konta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2015 Tak samo też jest w BZWBK. Też się zastanawiała wielokrotnie jak to jest Na pewno znają ile jest cyfr w naszym haśle i wydaje mi się że znają nasze całe hasło. Ale czy to jest dozwolone? W pewnym sensie to jest strach że ci z banków i osoby zajmujące się ich domeną mają wejścia do naszego konta? Po pierwsze, nie "osoby od domeny". Po drugie, bankowcy do niczego nie potrzebują Twojego hasła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2015 Po trzecie robisz kotlety od dwóch miesięcy do 3 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach