Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2006 Witam, Powoli szykuje się na kupno tej oto maszyny: http://netdirect.de/c/cms/front_content.ph...rt=136&idcat=33 Ogólnie mam juz dość długo serwer w netdirect, i nie mam żadnych problemów. Jednak chciałem spytać, czy ktoś może zna jakieś sprawdzone miejsce gdzie za tą cene otrzymał bym coś lepszego Czysta ludzka ciekawość Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 strato.de server4you.de hetzner.de ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 czy ktoraś z tych stron podanych przez patricka ma werjsję anglojęzyczną ? ewentualnei jest tu jakis posrednich tych firm ? znam angielski - niemca nie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 Hetzner sprzedaje do Polski? Poza tym, nie wolisz zostać dobrym klientem w jednej firmie i mieć znacznie łatwiej załatwiać niektóre sprawy w razie czego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 Poza tym, nie wolisz zostać dobrym klientem w jednej firmie i mieć znacznie łatwiej załatwiać niektóre sprawy w razie czego? Dobrze myślisz. To naprawdę pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 No dobra - to zostane przy tym NetDIRECT.de Mam nadzieje ze nadal bede zadowolony Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 Oferta Hetzner Sprzęcik który możesz kupić za +|- 85 Euro AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core 2 GB DDR 400 RAM 2 x 160 GB SATA HDD 1 GBit OnBoard Cena: Instalacja: 150Euro Miesięcznie: 79Euro Dodatkowo dochodzą koszta bankowe przelewu zagranice od każdej wpłaty: Swift - 22zł Prowizja - 0,5% niemniej jak 50zł Ryczałt - 16zł RAZEM - 88zł PS. Będę polecał Hetzner każdemu bo ceny mają rewelacyjne. Obsługa również jest na wysokim poziomie. A o jakichkolwiek problemach z Dedykami nie ma mowy. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2006 No przyznam że oferta ciekawa. Mimo wszystko chyba zostane w moim zaufanym NetDIRECT. Napisz jeszcze jak możesz, czy ceny które podałeś są cenami przy umowe rocznej, czy przy umowie bezterminowej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2006 Zarówno rocznej jak i bezterminowej. U nich jest tak, że możesz płacić co miesiąc i podpisując umowę comiesięczną i ją tylko przedłużać. Nie płacisz później opłaty instalacyjnej. Ja płaciłem za dedyka przez 2 miesiące co miesiąc. Później za pół roku a wczoraj zapłaciłem za rok z góry. Cały koszt to: Server DS 9000 #12211 19.05.2006 – 18.05.2007 1.541,40 Euro Resetservice inkl. Fur Server #12211 19.05.2006 – 18.05.2007 0.00 Euro Upgrade auf DS 9000 im Parallelbetrieb fur Server #12211 einmalig 22.05.2006 154,31 Euro Gesamt netto: 1.695,71 Euro MwSt 16%: 271,31 Euro Gesamt brutto 1.967,02 Euro DS 9000 jest to najdroższy sprzęcik za 149 Euro. PS. Pisałem już gdzieś o ich supporcie itp. Posiadają tylko i wyłącznie stronę niemieckojęzyczną. Jedynie można do nich wysyłać e-maile po angielsku. Ale czeka się na odpowiedź do 24H max. Pisząc w języku niemieckim dostaniecie odpowiedź max po 3h Nawet wieczorem Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fikus188 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2006 witam, wlasnie szukalem jakiegos dedyka i oferta hetzner`a mnie zaciekawila za bardzo nie kumam po niemiecku ale z tego co sie zorjetowalem to najtansza oferta jest za: 39e i wi tym: athlon 3000 1gb ram 160gb hdd 1TB transfer miesieczny?? dobrze to przeczytalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2006 znam niemiecki doskonale uzywam http://babelfish.altavista.com/ B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LukaszP 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2006 A kartą nie można u nich płacić? z tego co widze w zamówieniu to jest taka opcja... zawsze to taniej (brak prowizji), a ceny to są z VAT czy bez? oraz ma ktoś jakiś pomysł na zmniejszenie opłaty za setup?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2006 Zapewne 17% vat o ile jestes zarejestrowanym podatnikiem UE ;-) Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2006 Pomyliłeś się o 1 %, niemcy mają 16 % podatku na hosting, tak zwanego MwSt. Rzeczywiście dzisiejszy dzień jest fatalny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach