jensej 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 Witam, może mi ktoś powiedzieć czy jest możliwe to (bo mi niechce się wierzyć), że przy 56k uu/dzień, w panelu z którego czerpie reklamy pojawią się magiczna liczba 3,2k. Czy aż taki wielki procent ludzi używa adblocka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 Dzisiaj bez AdBlocka ani rusz. Sam mam powycinane wielkie sieci reklamowe typu seopilot.pl czy inne. Nachalność i agresywność reklam powoduje że ludzie wycinają coraz więcej elementów na stronach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 Czym mierzysz te 56k uu? Jak skutecznie filtrujesz spam i crawlery z tych statystyk? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 google a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 (edytowany) Google Analytics jest ostatnio wyjątkowo intensywnie spamowane. Nawet bez kontaktu z Twoim serwerem, spammerzy wysyłają dane wprost do Google. Musisz przekopać się przez te dane i ustalić, na ile wiarygodne masz informacje. Spojrzeć w logi serwera, spojrzeć na źródła i charakter ruchu. Edytowano Styczeń 11, 2015 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jensej 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 od dłuższego czasu utrzymują się statystyki, także wydają się być wiarygodne, do tego mam piwika jeszcze i pokazuje podobne dane. Wydaje mi się po prostu, że lecą sobie w **** ze zliczaniem na swoją korzyść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzozi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 To jest też wina wydawców reklam. Po co takie agresywne banery publikują na własnych witrynach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igorek 26 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 Tak jak było powiedziane bez adblocka ani rusz. Niektóre strony to tak naprawdę jednak wielka reklama. WHT akurat przyzwoicie wygląda. Blokuje mi jedynie 3 cuda, które się klasyfikują jako reklama. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach